Остров Занзибар в Танзания е приел над 3000 български туристи

...
Остров Занзибар в Танзания е приел над 3000 български туристи
Коментари Харесай

ЗанзиТур: 3000 българи за 3 месеца - slava.bg

Остров Занзибар в Танзания е приел над 3000 български туристи от декември 2020 година досега. Това оповестиха за TravelNews от Комисията по туризъм на Занзибар. За съпоставяне през цялата 2019 година са посрещнати единствено 550 българи. Бройката доста ще нарасне през март и април, тъй като през тези два месеца има планувани най-вече директни чартъри от София и Варна. Първите директни полети стартираха на 9 февруари 2021 година В допълнение българи пътуват самостоятелно и по постоянните линии на “Флай Дубай” и “Катар еъруейз”.

Занзибар регистрира общо над 500 000 туристи от декември досега, обясниха още от Комисията по туризъм, само че не показаха какъв растеж или спад имат по отношение на 2019 година Най-голям дял заемат гостите от Европа. На първо място са руснаците, следвани от британците, поляци, чехи, украинци, италианците, французите и германците.

Палми, плажове, слънце, море, веселба и развлечения - всичко това предлага на гостите си остров Занзибар. При това там не се постанова да се носят маски и да се съблюдава отдалеченост, както съвсем по целия свят. Островната група е част от Танзания, която твърди, че към този момент е победила COVID-19. Или най-малко по този начин счита президентът на страната Джон Магуфули. С аргумента, че в Танзания няма ковид, Магуфули отхвърля всевъзможни ваксини. "Господ ни чу. Враговете ни могат да си приказват каквото желаят, само че ние тук сме на несъмнено място ", повтаря президентът.

При пътешестване за Занзибар не се изисква PCR тест, не е нужна ваксина за жълта тресчица от българите и на място няма малария. При завръщането в България би трябвало да се направи PCR тест до 24 часа и при отрицателен резултат, се освобождавате от карантина.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР