Остров Занзибар се превърна в любимата дестинация за българите в

...
Остров Занзибар се превърна в любимата дестинация за българите в
Коментари Харесай

Защо българите полудяха по Занзибар?

Остров Занзибар се трансформира в обичаната дестинация за българите в първия месец на 2021г. Пътуването до там е изцяло допустимо и то без негативен PCR тест или наложителна карантина.

След месеци, прекарани в обществена изолираност поради пандемията, Кристияна си слага ясна цел: да прекара зимата на някой безоблачен плаж и то без маска. Мечтаната от нея дестинация се оказва на над 5600 километра: остров Занзибар в Танзания.

„ Обстановката на острова е доста друга – хората живеят живота си обикновено, няма никакви ограничавания “, споделя тя.

Не единствено Кристияна сбъдва фантазията си за екзотично бягство от пандемията. Интересът към Занзибар е скочил с 280% спрямо предходната година.

„ Екзотичните дестинации – като Малдиви, Доминикана, даже Египет – се избират сега, тъй като там няма ограничавания “, споделят специалисти.

След удара на COVID-19 върху туризма организациите се преориентират и вместо автобусни екскурзии, провеждат такива с чартърни полети. С тях до остров Занзибар се стига за 9 часа вместо за 15. А цените в двете направления падат фрапантно – до по-малко от 1000 лв. на човек.

„ Цените стартират от 1000 евро за хотели с категоризация 3 звезди и изхранване закуска като в тази цена е включен чартърният полет, 7 нощувки със закуски, екскурзовод на български език “, споделят туроператори.

Туристите са добре пристигнали без негативен PCR тест и без наложителна карантина и на други горещи дестинации – като Мексико и Доминиканската република. Масовият напор на българи към места като Танзания ядоса част от сектора.

 „ С първата заповед за налагане на противоепидемични ограничения от 13.11 точка 14 – чета „ прекратява се провеждането на групови туристически пътувания с проведен превоз в страната и чужбина “. Всеки, който има капка морал, не би трябвало да прави никакви туристически пътувания. За мен това е неравнопоставено, това е неуместно “, считат туроператори.

 Според отговор на здравното министерство, обаче, пътуванията с чартъри не са неразрешени. А от министерството на туризма прецизират, че и по техните правила не става дума за групови екскурзии.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР