Остро изказване пред пленума на БСП направи днес бившият енергиен

...
Остро изказване пред пленума на БСП направи днес бившият енергиен
Коментари Харесай

Румен Овчаров скочи на президента: Върна мафията в енергетиката

Остро изявление пред пленума на Българска социалистическа партия направи през днешния ден някогашният енергиен министър Румен Овчаров, оповестява.

Ето какво съобщи пред Овчаров пред съпартийците си: 

" Преди към месец тук приказвах за натиска, който се оказва върху управлението на атомната централа за промяна на доставчика на нуклеарно гориво и за това, че персонално министър-председателят (Петков) се опита да принуди управлението на атомната централа да подпише контракт с „ Уестингхаус ”. 

Ръководството на централата отхвърли и изясни задоволително безапелационно на министър-председателя и на американските представители, че това не е допустимо по съотвествие с настоящото законодателство в България. Кирил Петков разбра това. Само да не си помислите, че американските представители са се отказали. Не, те не са се отказали.

И какво се случва сега - оня ден въз основата на донос е освободено цялото управление на атомната електоцентрала. (Б. Р. Става въпрос за изпълнителния шеф на АЕЦ “Козлодуй ” Наско Михов и неговия заместител Александър Николов, които преди два дни са уволнени)

Същите тези хора, които удържаха националния интерес, опазиха го и не се поддадоха на американския напън. Които подсигуряват по 10 млн. облага на АЕЦ „ Козлодуй ” всеки ден. И служебното държавно управление на Радев в този момент ги освобождава въз основата на един донос.

Знаете ли чий е доносът?

Доносът е на лицете Еленко Божков – енергиен консултант на президента на Румен Радев. А знаете ли чий бизнес сътрудник е Еленко Божков? На лицето Кирил Добрев.

Знаете ли кои са хората, които са назначени там? Двамата индивида, които са назначени, са проверявани в прокуратурата по редица нарушавания. И двамата индивида са известни като хората на Людмил Стойков в АЕЦ „ Козлодуй ”.  (Б.Р. За шефове на централата са назначени Георги Кирков и Андрей Красночаров - единият с висящо дело, другият забъркан в нагласени поръчки.)

Тези, които подвигаха лозунгите и юмруците против мафията, на процедура я връщат в АЕЦ „ Козлодуй ”.

Оттук нататък отговорността е на президента Румен Радев. И да не ни изясняват, че той не знаел. Хората на Людмил Стойков в АЕЦ „ Козлодуй ” са негова заслуга и негова отговорност.

Даже Бойко Борисов, който даде АЕЦ „ Козлодуй ” на Людмил Стойков за дълги години, преди 4 години се усети, че Людмил Стойков към този момент освен ръководи финансовите потоци на централата, а стартира да се бърка и в софтуерните процеси. Даже Борисов го разбра и го освободи. 

Някои хора от вътрешната съпротива, които си приказват с президента Радев не престават да употребяват политическите си позиции за корпоративни ползи ". 

Както към този момент Епицентър. бг писа, АЕЦ " Козлодуй " се оказва следващото дружество, което е наранено от огромната кадрова чистка, с която се зае служебното държавно управление. Както и при предходни сходни кадрувания, не е ясно какви са претекстовете за уволненията, още повече че АЕЦ " Козлодуй " е едно от най-успешните български предприятия и както стана ясно неотдавна, в последно време печели по 10 млн. лв. дневно. 

Михов и Николов към този момент обявиха, че апелират в съда ще решението, с което ги изхвърлят от борда на сдружението. 

В медиите към този момент се написа, че Георги Кирков е заместник-кмет на община Козлодуй. Бил е началник на дирекция " Икономика и финанси " в нуклеарната централа, само че е бил уволнен от Наско Михов. Кирков е взел участие в Съвета на шефовете на " Атоменергостройпрогрес ", която е притежател на записана в Сейшелите компания, написа " Медиапул ". През 2016 година е бил шеф на " Интерприборсервиз " - сдружение с присъединяване на АЕЦ " Козлодуй ", украинския фонд за държавна благосъстоятелност и още две компании - съветска и украинска. През юли смесеното сдружение е подало иск за оповестяване в неплатежоспособност. Кирков се счита за непосредствен с известния предприемач Людмил Стойков, показва " Капитал ".

Андрей Красночаров до момента е бил основен монтьор в АЕЦ " Козлодуй ". През 2016 година е взел участие в задача на съветската АО " Атомэнергоремонт " за техническа поддръжка на Московския център на ВАО АЭС (WANO). Има черен колан по тайкуондо.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР