Остри реплики, обиди и подсвирквания в парламента. Депутатите в момента

...
Остри реплики, обиди и подсвирквания в парламента. Депутатите в момента
Коментари Харесай

“Свалете лентите”: БСП подкрепяли Путин, а ГЕРБ ни направили зависими от Русия 

Остри реплики, обиди и подсвирквания в Народното събрание. Депутатите сега разискват на първо четене промени в Закона за здравното обезпечаване, които плануват страната да поеме здравните осигуровки на бежанците от Украйна.

“Откъде ще се намерят пари, данъкоплатецът би трябвало да знае.  Предизборната акция стартира напълно скоро. В залата става развълнувано ”, съобщи депутатът от ГЕРБ-СДС Костадин Ангелов.

Вие не подкрепихте декларацията на Народно събрание за наказания над Русия. Вие подкрепяте Путин. Ние подкрепихме филантропичната помощ за Украйна. Искаме да помогнем, обърна се той към социалистите.

Сн.: Българска телеграфна агенция

От ГЕРБ няколко пъти загатнаха, че предизборната акция скоро ще стартира, тъй като изборите наближават.

“В последна сметка приказваме за хората, които направиха България енергийно подвластна. Направиха отбранителните ни сили по този начин, че да няма какво да дадем на Украйна ”, съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Явор Божанков.

Той разяснява и изявлението на ГЕРБ за предизборната акция: “Гладна кокошка просо сънува ”.

Докато Божанков говореше на трибуната микрофонът му бе изключен, а от дясната част на залата се чуваха освирквания.

Георги Свиленски от левицата прикани ГЕРБ да си махнат лентичките с украинското знаме, които са си сложили в символ на взаимност.

Партия „ Възраждане “ дефинираха мярката като дискриминационна по отношение на българските жители.

„ Видно от претекстовете към закона той се отнася само и единствено за бежанците от войната в Украйна “, съобщи депутатът Елена Гунчева.

Елин Димитров от „ Продължаваме промяната “ съобщи, че от 133 хиляди украинци влезнали в България, едвам 19 000 са регистрирани за леговище.

„ Никъде в закона не е написано, че е единствено за Украйна, за всеки един търсещ убежище  в България. Вижте рейса с 20 деца без родители с телефонни номера, написани на раницата “, посочи Димитров.

“Не желая да преча на предизборния ви спор ”, съобщи Ивайло Христов от Има Такъв Народ.

Той акцентира, че че неговата партия ще поддържа законопроектът.
Какво планува законопроектът 
Промените са импортирани от ръководещото болшинство и категорично се показва, че жителите със статут на предоставена краткотрайна протекция са наложително здравноосигурени.

Предвижда се размерът на здравните вноски и източникът на финансиране да се дефинират с акт на Министерски съвет.

Със закона се планува оптималната сума за обществените промени да бъде 54 милиона лв., планува се и европейски фонд, който ще оказва помощ със средства. С тях ще се даде опция на бежанците да потърсят и персонален доктор, а лечебните заведения ще получават пари от Здравната каса за всяка оказана помощ.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР