Остри, но и разнопосочни реакции от международната общност след началото

...
Остри, но и разнопосочни реакции от международната общност след началото
Коментари Харесай

Реакции на руската операция в Украйна: САЩ ще дадат „силен отговор с НАТО“, Китай против санкции

Остри, само че и разнопосочни реакции от интернационалната общественост след началото на съветските военни дейности против Украйна.

Минути откакто съветският президент Владимир Путин разгласи военна интервенция в Донбас, последва реакция от Белия дом.

Президентът Байдън разгласи, че следи обстановката и ще има послание към американския народ. Очаква се той да наложи нови наказания на Русия.

Байдън дефинира протичащото се като „ акт на експанзия против Украйна и световния мир.

„ Съединени американски щати ще координират с НАТО, с цел да обезпечат мощен, обединен отговор, който да спре всяка експанзия против алианса “, се споделя в известие на Белия дом.

„ Молитвите на целия свят са с народа на Украйна, до момента в който претърпяват непредизвикана офанзива от съветските сили “.

„ Само Русия е виновна за гибелта и разрушенията, които тази офанзива ще донесе, Съединени американски щати и техните сътрудници ще отговорят единно и уверено на тази инвазия “, се споделя в позицията, изпратена до медиите.

Външният министър на Англия Елизабет Тръс жигосах „ офанзивата против украинския народ “ в „ Туитър “.

Англия през вчерашния ден разгласи първите наказания против Русия. Очаква се през днешния ден още веднъж да се събере съветът „ Кобра “.

Борис Джонсън през вчерашния ден разгласи и пакет с помощи за Украйна. Някои наблюдаващи считат, че външнополитическата му интензивност тушира напрежението към абсурда с присъединяване му на празненства по време на локдауна.

Джонсън е приказвал с украинския президент Зеленски и е декларирал, че „ няма да останем настрани “, до момента в който Украйна е в такава сложна обстановка.

Очаква се по-късно Англия да разгласи нови наказания против Москва. Най-силната наказателна мярка е изключването на Русия от суифт системата.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг също жигосах съветската интервенция в Украйна, която заплашва " цивилно население ".

Китай се разгласи за дипломатическо позволение на спора и против налагането на наказания на Русия, тъй като такива ограничения не работят.

Обща реакция има и от ръководителите на Европейска комисия и Европейския съвет: „ В тези мрачни часове мислите ни са с децата, дамите и мъжете на Украйна, които би трябвало да посрещнат тази офанзива и се опасяват за живота си “.

Следобед ще има видеоконференция на водачите на Г7. Вечерта ще стартира изключителна среща на 27-те страни членки на Европейски Съюз. Основните тематики ще са по какъв начин да се търси отговорност на Русия за дейностите ѝ и по какъв начин да се помогне на Украйна.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР