Остри критики срещу реакцията на властта в Австрия бяха отправени

...
Остри критики срещу реакцията на властта в Австрия бяха отправени
Коментари Харесай

Австрийски политик с остри критики към Курц: Държавата разчита на страха на населението

Остри рецензии против реакцията на властта в Австрия бяха отправени към канцлера на страната Себастиан Курц. Херберт Кикл се обърна към държавното управление и съобщи - страната разчита на страха на популацията.
Ето и част от изказването му:

“Според Вашата доктрина, господин канцлер, в Швеция трябваше да има взривоопасно развиване на инфекцията. Говорихте за мъртвило пред стихия. Защо наклонността е позитивна в Швеция, спрямо доста други страни, които одобриха много по-строги ограничаващи ограничения? Обявихте, че системата ще избухне, в случай че не последват Вашия път. Че ще има всеобщо измиране. Там здравната система не рухна. Швеция се държи по напълно друг метод от Вас. Там публичният живот продължава без промени. Бизнесът е отворен. Хората се срещат с другари. Децата вървят на градина, учебните заведения не престават да образоват възпитаници. Продължават занятията в спорта. Не съм чул това държавно управление да е работило над това да шпионира личните си жители благодарение на big data. За разхождащите се хора в парка не приказват като за лица, представляващи заплаха. Това не е пътят, по който тръгнахте Вие”, упрекна държавното управление Херберт Кикл.

“Вие представихте Вашия път като единствен вид. Защо не е по този начин в Швеция? Защо там не направиха хокейните игрища на морги? Нали това беше вашата визуализация, господин канцлер? Във всяка конференция, всяко изявление Вие рисувахте сюжети на ужаса и то в най-тъмни тонове. Вие въведохте цялото население в положение на боязън и ужас”, отсече политикът.

“Истината, че вашето спешно ръководство е продатвратило велика здравна злополука е разкрита. Това е вашето повествувание за отсъствието на опция. Резултатите от политиката Ви могат да се измерят - 900 хиляди души са със кратко работно време. 100 хиляди души са без работа. Хиляди ефикасни бизнесмени изгубиха основата си за битие в границите на една нощ. Превърнахте ги в просяци и им отнехте законното право за цялостна отплата. Не мисля, че главната маса от популацията харесва това ръководство. Вашата политика не е по-различна от следването на политическия стаден инстинкт, който стартира в Китай. Скочихте в този ред на доминото”, добави още той.

“Трябва да престанете директно и индиректно да въвеждате хората в суматоха. Вие вършиме всичко наопаки. Това беше 60тата конференция на това държавно управление за нищо друго, с изключение на за Вашите ограничения. А поговорихте ли за безработните? За хората, които страдат от заболявания около ковид. Единственото, на което сте способни са парещите несъответствия. Водете се от здравия смисъл, вместо от всяването на боязън. Не флиртувайте с това изключителните условия да се трансфорат в предписание ", прикани Кикл.



Критики към властта има и у нас поради държавната реакция против епидемията. Такива гласове се чуха даже през вчерашния ден от доктор Таня Андреева, която бе и някогашен министър на опазването на здравето. Припомняме, че съгласно нея лечебните заведения е трябвало да бъдат разграничени още първоначално и по-подготвените здравни заведения да поемат първата вълна от случаи на COVID-19 у нас.

Припомняме още, че риториката на премиера Бойко Борисов също не се разграничава от рисуването на апокалиптични сюжети от австрийския канцлер Себастиан Курц. Борисов нееднократно посочи, че е допустимо у нас да има “чували с трупове”, а единственият му приоритет сега е да опази хората живи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР