Остри критики и притеснения от закона за частната охрана изказа

...
Остри критики и притеснения от закона за частната охрана изказа
Коментари Харесай

Арнаудова: Кметовете ще си имат собствени армии

Остри рецензии и терзания от закона за частната защита изрече представителят на основния прокурор - Румяна Арнаудова, откакто през вчерашния ден и Сотир Цацаров, и президентът Румен Радев сезираха поотделно Конституционния съд за противоконституционност на разпореждания в закона.

Основното терзание е, че кметовете на процедура ще могат да основават своя лична войска. Според двамата защитата на обитаемоте места би трябвало да остане обвързване на Министерство на вътрешните работи.

"Действително, това ще бъде една, нагледно казано, войска под управлението на кмета на общината ", съобщи Арнаудова пред bTV.

Тя уточни, че в закона не е упоменато кому се падат множеството пълномощия - на Министерство на вътрешните работи или на частните охранители. Разрешаването на кметовете на общини да подписват контракти с частни охранителни компании за защита на цели урбанизирани територии "може да докара до разпад на държавността ", безапелационна е тя.

Атакуваните от Цацаров разпореждания „ изрично опонират на правилата на правовата страна. Те са противоконституционни и тъй като с отнемането на пълномощия от страната и възлагането им на частни субекти, е налице заплаха и за националната сигурност, и за нарушение на правата на всички български жители “, сподели oще Арнаудова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР