Острата фаза на пандемията от КОВИД-19 ще приключи тази година,

...
Острата фаза на пандемията от КОВИД-19 ще приключи тази година,
Коментари Харесай

СЗО: Пандемията ще приключи тази година, ако 70% от хората се ваксинират

Острата фаза на пандемията от КОВИД-19 ще завърши тази година, в случай че бъде реализирана набелязаната цел 70 % от популацията на света да бъде имунизирано, съобщи през днешния ден генералният шеф на Световната здравна организация, представен от Франс прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Прогнозираме завършек на острата фаза на пандемията тази година, при изискване, несъмнено, че 70 на 100 от международното население бъде имунизирано доникъде на годината, към юни или юли ", сподели пред публицисти Тедрос Аданом Гебрейесус по време на посещаване в Република Южна Африка. " Нещата са в наши ръце. Това е въпрос на избор ", добави той.

Шефът на СЗО посети лаборатории на основаната в Кейптаун биотехнологична компания " Африджен ", произвела първата ваксина въз основата на иРНК против КОВИД-19 в Африка. Ваксината ще бъде подготвена за клинично изпитване през ноември, като се чака да бъде утвърдена през 2024 година

" Тази ваксина ще е по-адаптирана към подтекста, в който ще се употребява, ще се съхранява по-лесно и ще е с по-ниска цена ", съобщи генералният шеф на СЗО.

Проектът " Африджен " се подкрепя от СЗО и интернационалния механизъм за достъп до ваксини КОВАКС.

Делът на имунизираните против коронавирус в Африка е едвам 11 % - най-малкия в света.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР