Остра критика срещу липсващия финансов министър Асен Василев при окончателното

...
Остра критика срещу липсващия финансов министър Асен Василев при окончателното
Коментари Харесай

Бойко за Асен: Бюджетът му нула, той на Екофин в Париж

Остра рецензия против изчезналия финансов министър Асен Василев при окончателното приемане на бюджета, направи през днешния ден водачът на опозицията Бойко Борисов.

Бюджетът му нула, той отишъл на Екофин в Париж, сподели Борисов. Той разкритикува и президента Радев, съгласно който войната в Украйна щяла да завърши до ден-два. Няма да свърши, сподели Борисов.

Винаги съм казвал, че Европа и светът се ръководят от систематични партии, а сега ни ръководят хора, които даже нямат партии. Сиреч след време не може да потърсиш отговорност на никого, а такова време ще пристигна. Ние, когато сме слаби, губим – понасяме отговорност. Това сподели на брифинг в Хисаря водачът на ГЕРБ Бойко Борсов.

Преди два месеца слушах по какъв начин партията на смяната ще ни научи на парламентаризъм, тъй като в този момент го нямаме, те щели да ни научат. Гледах през нощите по какъв начин заседава парламент без кворум. Най-важният закон за една страна е Законът за бюджета, тъй като той контролира всички публични системи. Финасовият министър, който внася бюджета, не участва в Народното събрание. Отишъл на Екофин в Париж, на Екофин може да отиде зам.-министър на финансите. Бюджетът е нула, добави още Бойко Борисов.

Партиите на смяната – какво от всичко, което дадоха обещание, го има в бюджета? Няма ли го в бюджета, няма пари. Вместо да ни научат на парламентаризъм, ние видяхме по какъв начин се приема бюджет без министър, без министър председател. Нещо повече – на места се явява някой министър, накара се на депутатите и си отиде, сподели водачът на ГЕРБ.

Темата през днешния ден, за наше най-голямо страдание, е война. Както президентът Радев и военният министър да се пробват да го показват като някакъв спор, пусни си CNN, там написа: Война в Украйна. Когато гинат хора в Украйна, бягат хората – дами, деца, даже да се засмееш, не ми се вижда удачно. Но животът по този начин или другояче тече. Няма по какъв начин демократичният свят да одобри бруталността на Русия над Украйна. Нищо не оправдава войната и човешките жертви. Война – 21-ви век, чудовищна война с ракети и танкове. Президентът Радев като боен я завърши – до ден-два ще свърши. Аз настоявам, че няма да свърши, съобщи още Бойко Борисов.

Да, може да има доста териториални разногласия, само че ние на Балканите от епохи спорим, само че търсим мирни способи да ги решаваме. Тази война ще продължи дълго. Тя ще е доста по-кръвопролитна от това, което в този момент оповестяват. Тя ще премине в революция. Тази война няма да бъде заметена. Световната демократична общественост реагира, даже по-слабо в сравнение с ми се искаше. Това няма да бъде елементарно забравено. Дано намерят някакво решение, само че аз се колебая, разяснява Бойко Борисов.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР