Остра алергична реакция се е появила при лекар от Бостън,

...
Остра алергична реакция се е появила при лекар от Бостън,
Коментари Харесай

Първи случай на остра алергична реакция от ваксината на Moderna

Остра алергична реакция се е появила при доктор от Бостън, получил имунизацията против ковид на компанията Moderna, написа в. „ Ню Йорк таймс “, представен от БНР.
Това е първи сходен случай, обвързван имунизацията на „ Модерна “.
 Лекар от онкоцентъра ще е първият имунизиран в Бургас Лекар от онкоцентъра ще е първият имунизиран в Бургас
Лекарите в Коронавирус отделенията в Бургас са първите, които ще бъдат имунизирани, като тези, които към този момент са преболедували, ще правят отстъпка място...
Американските федерални управляващи проверяват на хора, които са имали сериозна алергична реакция, откакто са били инжектирани с имунизацията на Pfizer и BionTech, напомня изданието. Двете ваксини съдържат сходни съставки.
Инцидентът с имунизацията на Moderna е станал предишния четвъртък. Онколог от Бостънския медицински център, който по принцип е бил алергичен към морски мекотели, е бил имунизиран и съвсем незабавно по-късно имал остра реакция, почувствал се зашеметен, а биенето на сърцето му се е ускорило.
Ваксиниращият личен състав разрешил на лекаря да употребява устройството, с което той самичък си слага противоалергенен препарат.
После, положението му било оценено, той бил подложен под наблюдаване и след известно време бил изписан и в този момент е добре.
 Светът през 2020 година: COVID-19 - ваксини, лекуване и избавление от пандемията Светът през 2020 година: COVID-19 - ваксини, лекуване и избавление от пандемията
Ваксинопрофилактиката е ориентирана към здравото население, до момента в който лечението е ориентирана към тези, които към този момент са инфектирани или боледуват. От...
Компанията Moderna изрази подготвеност деликатно да изследва случая, само че добави, че не е подготвена да разяснява индивидуален случай на проявяване на алергична реакция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР