Остин Бътлър призна, че вероятно е увредил гласните си струни

...
Остин Бътлър призна, че вероятно е увредил гласните си струни
Коментари Харесай

Остин Бътлър си увредил гласните струни и може завинаги да говори като Елвис

Остин Бътлър призна, че евентуално е увредил гласните си струни вечно, откакто влезе в ролята на Елвис Пресли в биографичния филм на Баз Лурман " Елвис ".

31-годишният артист развълнува почитателите предишния месец, когато одобри премията " Златен глобус " за превъплъщението си в именития артист, до момента в който говореше съвсем като Краля на рока. Киноманите споделиха объркването си в Twitter, като някои подлагаха на критика Остин за неестественото му звучене.

Звездата към този момент призна, че се пробва да се отърве от акцента на Тенеси и сподели, че гласните му струни са били съществено повредени " с цялото това пеене ".

" Опитвам се малко по малко да се отърва от акцента, само че евентуално съм развалил гласните си струни с цялото това пеене. Една ария лиши 40 повторения ", сподели Остин.

Филмът е добре признат от критиците и има осем номинации за " Оскар ".  " Беше буря и е необикновено, тъй като когато вършиме филм, в никакъв случай не знаете по какъв начин ще бъде признат. Имаше терзания, че някои неща могат да се объркат, тъй че да бъда признат по метода, по който бях признат, значи всичко за мен ", сподели Остин по време на присъединяване в " The Graham Norton Show ".
Снимка: Getty Images
Той играе в " Елвис " дружно с Том Ханкс, който е в ролята на мениджъра на Елвис, полковник Том Паркър, артист, на който Остин се възхищава отдавна.

Остин сподели: " Нямах визия какво ще е да срещнеш някого, на който се възхищаваш от толкоз дълго време. Надяваш се, че той ще се държи топло с теб, само че в никакъв случай не знаеш. Том е такъв занаятчия в занаята си, че бях изплашен, само че първия път, когато го срещнах, ме прегърна толкоз мощно и се пошегува какъв брой той е нервозен ". 

Остин открехна още нещо доста забавно от диалогът им:  " Когато му споделих, че съм ужасяващ, той отвърна: " И никой не знае по какъв начин звучи полковник Паркър, само че всеки знае по какъв начин звучи Елвис ".

Вокалният педагог на Остин, Ирен Бартлет, неотдавна приказва за това по какъв начин акцентът на Елвис допустимо да остане " вечно " като диалект на артиста.

" Това, което видяхте в тази тирада на Златните глобуси, това е той. Истинско е, не е сложено ", сподели тя по време на присъединяване в " Gold Coast " на ABC.

" Съжалявам, че хората споделят, че това е просто е актьорско майсторство. Той в действителност е взел гласа на Пресли. Не знам какъв брой дълго ще продължи това или дали ще остане вечно ", съобщи Бартлет.

Освен Бътлър, има и други негови сътрудници са споделяли, че са имали затруднения, усложнения, след функции, поради които са се променяли. Често обаче са били възнаградени с " Оскар " за напъните. 

Колин Фърт трябваше да надвиши нормалните средства на занаята, с цел да измисли правдиво заекване за ролята си, донесла му " Оскар " за " Речта на краля ", който завоюва и премията за най-хубав филм.

" Имам възприятието, че кариерата ми преди малко е достигнала своя връх ", сподели Колин Фърт с съвършена дикция, когато одобри Оскара за най-хубав артист на 83-те годишни награди на Академията.

Актьорите се гордеят с това, че добре артикулират репликите си. Те прекарват години в проучване на диалекти и наречие и вършат вокални извършения, с цел да поддържат  гласа си в добра форма. Така че бе изключително плашещо предизвикателство за Колин Фърт, един от най-уважаваните английски театрали, да се научи по какъв начин да стане на практика неясен за ролята си на Джордж VI от Англия в " Речта на краля ".

Помогнаха му две неща. Първо, сестра му Кейт е вокален възпитател. Тя дава визия на Фърт за тежкото състояние на хората, които имат проблеми с разбирането им, и измисля ексцентрично изглеждащите придвижвания, с които австралийският логопед Лайънъл Лоуг (изигран от Джефри Ръш) предизвиква " Бърти " да опита.
Снимка: Getty Images
Второ, Фърт е имал проблем с гласните си струни като млад, което го затруднявало да бъде чут. Така че той е добре осведомен с разочарованието от съществуването на говорен недостатък, което му дава нужния опит, с цел да пресътвори заекването с такива епични размери.

" Трябваше да се науча да пелтеча и да играя някой, който обезверено се пробва да не го прави ", сподели Фърт пред " The Guardian ". " Всичко, което желаете да извършите, е да стигнете до края на изречението. Но може да поръчате риба вместо говеждо в ресторант, тъй като не можете да произнесете " б " -то - ( " fish " и " beef " ). Психологическата щета от това да не можеш да приказваш вярно с хората - по метода, по който те чакат - се подценява ", продължи Фърт. Това, което не е за подценяване, е представянето на Фърт във кино лентата. Той придава героичност на персонажа си, малтретиран от подозрение в себе си, вдъхновявайки публиката да се разпознава с кралска персона, която наподобява е получила всичко, само че към момента би трябвало да се бори, с цел да успее в живота.

Не е извънредно артиста да премине образование по диалект за акцент, когато играе воин, чиято народност е друга от неговата.

Малките словесни знаци са значими за целия облик. За да подсигурява, че нейният полски акцент е изцяло прецизен в " Изборът на Софи ", Мерил Стрийп се зае да научи полския език, преди да работи по кино лентата. Когато научава, че Софи също ще приказва и немски във кино лентата, Стрийп взима уроци и по този език. Във кино лентата я виждате да приказва немски с безукорен полски акцент, което не е елементарно за човек, на който британският е роден. Усилията й не останаха незабелязани - тя завоюва премията за най-хубава актриса на премиите на Академията през същата година.

Лейди Гага е трябвало да наеме психолог, който да я извади от облика на героинята ѝ в " Домът на Гучи ".

Натали Портман получи " Оскар " за играта си в " Черния лебед ". Портман, която е учила балет и съвременни танци като дете, пое тази предизвикателна роля като Нина Сайърс, перфекционистка балерина. Актрисата тренираше по няколко часа дневно и ходеше на още по-екстремни уроци по балет и крос тренинг. По време на подготовката си тя загуби 20 кг и трябваше да претърпи голям брой пострадвания и получи разтърсване. Портман споделя, че ролята й в " Черния лебед " едвам не я е умъртвила.
Снимка: Getty Images
Кой не познава супер злодея Жокера? През годините мнозина към този момент са вдъхнали живот на ролята на принца-клоун на престъпността и скандалния противник на Батман. Хийт Леджър е индивидът, който приема предизвикването за ролята и се появява за първи път във кино лентата " Черният рицар " през 2008 година За да се трансформира в личната си неповторима версия на Жокера, Леджър се изолира за повече от месец в хотелска стая и поддържа като подготовка за ролята си. Актьорът даже се включва в решенията за грима и дрешника.
Снимка: Getty Images
Леджър страда от бодърствуване години наред, само че проблемите му със съня се утежняват по време на фотосите на кино лентата. В едно от интервютата си, до момента в който продукцията на кино лентата към момента е в ход, Леджър сподели, че е спал единствено приблизително по два часа дневно, тъй като не може да спре да мисли. Това физическо и психическо безсилие, което Леджър изпитва, го докара до преждевременната му гибел заради инцидентно предозиране на предписаните му медикаменти за сън тъкмо преди премиерната дата на кино лентата.

" Пианистът " на Роман Полански донесе на Ейдриън Броуди премията " Оскар " за най-хубав артист, номиниран в категорията дружно с Джак Никълсън, Никълъс Кейдж, Майкъл Кейн и Даниел Дей-Луис. Въпреки това, зад тази влиятелна премия, Броуди претърпя прочувствена жертва по време на фотосите на кино лентата.
Снимка: Getty Images
За да се превъплъти в облика на полския пианист от еврейски генезис Владислав Шпилман, артистът се отървава от всичко, което има, и се разделя с дългогодишната си другарка. Дори се подлага на гладна диета и известно време живее в цялостна изолираност. Всичко това го накара да изпадне в мощна меланхолия и след това да страда от проблеми с външния си тип. Затова той се нуждае от професионална помощ, с цел да се измъкне от облика, въпреки че се твърди, че депресията е по петите му и до момента.

Изключителното показване на Изабел Аджани в " Обладание " демонстрира двойствеността на Анна като сладка учителка и маниакална някогашна брачна половинка. Анна стана олицетворение на женската гняв и нервност. Въпреки че Аджани завоюва две награди за най-хубава актриса за тази роля, едната на филмовия фестивал в Кан, а другата на премиите " Сезар ", тя също страда от посттравматичен стрес от това.
Снимка: Getty Images
Твърди се, че актрисата е направила опит за самоубийство, откакто е гледала кино лентата и е претърпяла дълбоки контузии както върху психическото, по този начин и върху физическото си здраве. Аджани беше споделила в изявление, че е трябвало да премине през години терапия, с цел да извади Анна от " системата си " и че в никакъв случай няма да опита друга сходна роля, която я остави със мощни душевен увреждания.

След като е взела участие в доста екшън филми, актрисата Чарлийз Терон към този момент е осведомена с рисковите каскади. За кино лентата " Aeon Flux " от 2005 година Терон споделя, че е претърпяла пострадване на снимачната площадка, което е било на косъм да я остави парализирана до края на живота ѝ.
Снимка: Getty Images
Тя избира да извърши сама особено задно салто, само че не съумява да се задържи на ръце и се приземява на врата си, поради което фотосите на кино лентата стопират за два месеца. Терон лекуваше 8 години болката и към момента би трябвало да се оправя със сериозна контузия, конвулсии и увреждане на нервите. Минава през разнообразни процедури, с цел да се оправи.

Както евентуално към този момент знаете, Тарантино упорства Търман да извърши личната си каскадьорска работа за сцена в " Убий Бил ", в която тя трябваше да кара. Каскадата не върви по проект и Търман се озовава на косъм от животозастрашаваща автомобилна злополука. Въпреки че оцелява, Търман не беше невредима: претърпя травми, мозъчно разтърсване и съществено увреждане на кракатата и коляното, което я безпокои и до през днешния ден - да не приказваме, че евентуално би желала да е играла муза на някой по-малко екзалтиран режисьор.
Снимка: Getty Images
За да изобрази по-точно сляпата джаз легенда Рей Чарлз, Джейми Фокс се съгласи да затвори очите си под протезните клепачи, до момента в който снима. Идеята е на режисьора Тейлър Хакфорд, който убеждава артиста да се подложи на физическото предизвикателство. Всъщност формите на клепачите са моделирани по тези на Чарлз.

В месеците, предшестващи кино лентата, Фокс беше прям за това какъв брой мъчно е преживяването за него на снимачната площадка, защото снимачните дни можеха да продължат до 14 часа на дне. " Представете си, че очите ви са затворени за 14 часа дневно. Това е като присъда в затвор ", сподели Фокс пред " New York Times ".

За да изиграе рок легендата Джим Морисън във кино лентата " The Doors " на Оливър Стоун от 1991 година, Килмър стартира с музиката, научавайки се да пее 50 от песните на групата.

Говори се, че той е прекарвал часове в студиото, фокусирайки във вокалните осъществявания на Морисън и гледайки безкрайни фрагменти от изявленията на Морисън, с цел да добие визия за неговата персона и обноски. На снимачната площадка актьорите и екипът го назовават Джим и мнозина твърдяха до края на фотосите, че не могат да създадат разликата сред гласа на Морисън, когато пее и този на Килмър. Но когато фотосите завършиха, Килмър сподели, че би трябвало да отиде на терапия, с цел да " извади " Джим от тялото си. Рок продуцентът Пол Ротчайлд, който познава Морисън, твърди, че Килмър " познава Джим Морисън по-добре, в сравнение с Джим в миналото е познавал себе си. "

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР