Оставям 100% решението на Мария Габриел – тя ще работи

...
Оставям 100% решението на Мария Габриел – тя ще работи
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Асен Василев не може да остане финансов министър

" Оставям 100% решението на Мария Габриел – тя ще работи с министрите, тя ще носи отговорност. Аз мисля, че Асен Василев не може да остане финансов министър, само че в случай че Габриел може да работи с него, да работи ", съобщи пред публицисти в Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той заяви, че срещите с ПП-ДБ стартират в събота в 18 часа.

" Ако не престават да вършат поголовни смени, даже когато са в оставка, да подписват контракти за близо половин милиард лв., да сменят управлението на АПИ, когато са в оставка, да си поставят свои заместници - Национална агенция за приходите, Митници, аз мисля, че Асен Василев не може да остане финансов министър ", разяснява водачът на ГЕРБ ден преди старта на формалните договаряния по плана за съдружно съглашение.

" Екзотично " предложение насочи Борисов към сътрудниците си от ПП-ДБ, визирайки значимостта на регулаторите, която от обединяването отдават: " ГЕРБ взема всички министри, даваме им Министерство на външните работи, и да гласуваме регулаторите единствено с техни хора ".

За да няма шумове в системата с Движение за права и свободи не разясняваме, посочи още Бойко Борисов.

Той разясни, че с измененията в Конституцията се е приело с болшинство от 2/3 да се назначават част от регулаторите. „ Така го приехме, с болшинство 160 гласа. Ако намерим болшинство отвън Движение за права и свободи, могат да се назначат и с други гласове. С Българска социалистическа партия обаче няма да разделяме регулатори ”, отсече водачът на ГЕРБ.

Той насочи предизвестие към към момента некоалиционните си сътрудници да внимават с алените рози, които сервират на Българска социалистическа партия.

" С комунистическата партия ГЕРБ няма да ръководи и няма да дели регулаторите ", безапелационен бе Борисов.

Бойко Борисов сподели, че се гордее, че единственото печелившо дружество в България е Балкански поток.

„ В момента, с цел да тече газ за Гърция, Турция, за Украйна в следствие, за Сърбия, Австрия, РСМ, се дължи само на издигнатото от нас. Президентът на Съединени американски щати ми сподели: “Окуражавам те да построиш Балкански поток ”, добави Борисов.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР