Оставката на земеделския министър Румен Порожанов показва, че той не

...
Оставката на земеделския министър Румен Порожанов показва, че той не
Коментари Харесай

Политически анализатор: Румен Радев не е играч на политическия терен, а зрител

Оставката на земеделския министър Румен Порожанов демонстрира, че той не желае да носи повече негативи на държавното управление. Добър министър, добър специалист, само че по този начин се прави, сподели в предаването "Плюс-минус " по Нова телевизия политическият анализатор Георги Харизанов.

Той разяснява, че за него е мистерия за какво зам.-директорът на фонд "Земеделие " Иванка Багдатова, която подаде оставка преди две седмици по предписание на премиера Бойко Борисов, към момента е на работа (това беше оповестено през днешния ден от премиера Борисов като причина за оставката на Порожанов – б.р.). Изненадвам се, че е позволен подобен пропуск. Това че Румен понесе своята отговорност му прави чест, съобщи Харизанов.

По думите му препоръчаната от Борисов за заместител на Румен Порожанов Десислава Танева е човек от бранша. Тя е човек с професионален опит в земеделието, някогашен министър на земеделието, означи Харизанов. Хора явно има, въпросът е дали тези, които заемат постовете и които ще ги заемат, са наясно с по-високите стандарти, които се постановат от хората, уточни той.

Според политолога Слави Василев оставките демонстрират, че министър председателят Борисов и ГЕРБ желаят да покажат, че чуват хората.

Той разяснява и думите на президента Румен Радев, който преди дни съобщи, че би трябвало да се вкара транспарантен и виновен жанр на ръководство, с ясни механизми за надзор, които да пресекат корупционните потоци, както и затвор за прегрешилите. Президентът две години поредно пази тезата, че българските жители желаят повече отчетност, уточни Василев.

По думите на Харизанов президентът Румен Радев не е състезател на политическия терен, а е фен. Все си мисля, че президентът е определен да ръководи, а не да диагностицира проблемите. За това има медии, акцентира политическият анализатор.

Позицията на президента, че желае повече следствие на корупцията, ми се коства разумна. Той няма законодателна самодейност, силата на словото е единствената мощ, която има. Нормално е опозицията да желае да разклати ръководството. А когато има толкоз доста насъбрани негативи, обикновено е президентът да вземе страната на българските жители, сподели Слави Василев.

Както вие казахте, президентът е част от опозицията. Президентът би трябвало да е обединител на нацията, а не да е част от опозицията, съобщи Харизанов.

Според него никой не е задължен да се преценява с тях и да си стои у дома, с цел да могат те да завоюват изборите по някакъв магически метод.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР