Оставката на заместник-председателя на Комисията за финансов надзор (КФН) категорично

...
Оставката на заместник-председателя на Комисията за финансов надзор (КФН) категорично
Коментари Харесай

Филип Попов: Оставката на заместник-председателя на КФН категорично не е достатъчна

Оставката на заместник-председателя на Комисията за финансов контрол (КФН) изрично не е задоволителна. Това сподели в изявление за предаването " Преди всички " по стратегия " Хоризонт " Филип Попов от Българска социалистическа партия:

" Службите в България и изпълнителната власт проспаха тази пирамида, тъй като тя е записана още през 2009 година в България. На нейния притежател му е неразрешено да прави каквато и да е финансова активност в родната му Испания, само че този господин от 2009 до 2018 година безпроблемно работи в България и изкарва от българските жители към 21 милиона евро. Това е фрапиращо ". 

Попов съобщи, че от Българска социалистическа партия желаят оставката на цялата КФН:

" От КФН са имали напълно опция да влияят, да управляват, да наблюдават, да изискват информация във връзка с всеки един осигурител, който оперира на територията на България. Няма по какъв начин да бъде затворена тематиката за " Олимпик “, до момента в който не бъдат обезщетени българските жители – тези над 200 000 души, които напълно добросъвестно и по обвързване са си създали тези вноски в тази компания. Комисията е тази, която би следвало да отбрани ползите на българските жители, да ги застрахова от подобен вид феномени. Очевидно е, че страната не е изпълнила това свое обвързване и в този момент е ред още веднъж на изпълнителната власт и на страната да се погрижи за тези хора. Предвид вчерашното решение, което се одобри в Народно събрание от болшинството, не мисля, че имат желание да изпълнят това свое обвързване ".

Цялото изявление с Филип Попов можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР