Оставката на вътрешния министър няма да реши нищо. Това каза

...
Оставката на вътрешния министър няма да реши нищо. Това каза
Коментари Харесай

Полк.Чавдар Петров: Системата на МВР е изцяло прогнила - калинка до калинка

Оставката на вътрешния министър няма да реши нищо. Това сподели в предаването " Добър ден България “ на Радио " Фокус “ о.з. полк. Чавдар Петров, някогашен зам.-директор на Национална работа " Сигурност “, ръководител на Асоциация " Сигурност “ по отношение на случая на границата ни. " Проблемите са насъбрани от години и от времето, когато Борисов беше основен секретар и министър ръководител ", добави полк. Петров. " Става дума за многохилядния състав на Министерство на вътрешните работи, който би трябвало да си промени мисленето, както и метода на мислене на управление. Няма никаква система сега, калинка до калинка. С две години трудов стаж е и става началник. Системата на Министерство на вътрешните работи е напълно прогнила. Тя може да се оправи, само че трябва политическа воля. Трябва да се назначат хора, които не се поддават на корупция. Подборът на кадрите трябва да става по друга система, както и подготовката им ", добави полк. Петров. 

Правителството трябва да желае доста по-сериозна помощ от Европа за образованието на нашите служители на реда, счита още Чавдар Петров. Трябва да се приложат най-новите способи да се обучат нашите служители на реда.

" Аз персонално не съм уверен, че военните могат да бъдат на границата. Те може единствено краткотрайно да бъдат там ", разяснява още полковникът от запаса. Според него, в случай че и Турция разположи по границата си военно отделение това би било сериозен риск от спор на въоръжените сили. Военните може да оказват помощ, но те нямат никакви други функционалности там.

Във връзка с някои изказвания, че и пътни служители на реда се изпращат на границата ни, полк. Петров сподели, че това е " цялостна идиотия ". Те също нямат никаква военна подготовка и това носи доста опасности.

" Трябва да се прави подготовка и преподготовка на чиновниците на Министерство на вътрешните работи. А слушам, че има и такива, които не са ходили от 25 години на преподготовка.  Система от ограничения би трябвало да се подхващат. А като сменят министъра какво ще стане ", добави полк. Чавдар Петров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР