Оставката на Цветан Цветанов е част от последователните морални актове

...
Оставката на Цветан Цветанов е част от последователните морални актове
Коментари Харесай

Оставката на Цветанов била `част от последователните морални актове на ГЕРБ`

Оставката на Цветан Цветанов е " част от поредните морални актове " на ГЕРБ.
 Цветанов за  Цветанов напуща Народното събрание, само че остава зам.-председател на ГЕРБ  Как Цветан Цветанов се снабди с нов първокласен апартамент на преференциална цена
Такова е визията на служебния министър на образованието в кабинета на Георги Близнашки през 2014 година Румяна Коларова, изразено пред радио " Фокус ". Тя не разяснява въпроса има ли връзка сред морала и пазаруването на апартамент в най-скъпия квартал на София, в жилищен блок - постройка на годината, на цена за квадратен метър доста под пазарните и след инициирането на инспекция на компанията строител.

Вместо това тя поддържа изказванието си с думите, че следим серия от решения на политици, които при подозрения към тях или аргументирани обвинявания се отдръпват от обществената политика, а по-късно изискват инспекция, която да потвърди, че не са в нарушаване, а са работили кардинално.

Според доцентката по сравнителна политология и съоснователка на катедра " Европеистика " в Софийския университет огромното достолепие на груповото решение на ГЕРБ, част от което – и оставката на Цветанов, е че по този начин проблемите не се „ замитат под килима “.

" Цветанов реши да работи в синхрон с решенията за и на Цецка Цачева, и на двамата заместник-министри, които се отдръпнаха от постовете си. Неговата оставка никога не беше изненадваща и е в логиката на нормите, които се следват в Политическа партия ГЕРБ. Това нито е първата, нито ще бъде последната оставка, която политик от ГЕРБ афишира, подложен в такава обстановка “, добави доцент Румяна Коларова.

Според нея е рано да се приказва за вреда на идните избори за Европейски парламент.

Особеното на абсурда " Апартаментгейт " - твърди Коларова - е, че той е ориентиран не просто към втория човек в ГЕРБ, а към мотора на електоралния триумф на партията.

Сега първият огромен проблем пред партия ГЕРБ ще е общуването на Цветанов с локалния актив. Трябва да се подсигурява мощната връзка сред тях, а по тази причина е значимо да се наблюдава освен „ разказът пред гласоподавателите “, а и „ вътрешнопартийният роман “, посочи доцент Коларова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР