Оставката на Цецка Цачева, приета от премиера, е логична. Но

...
Оставката на Цецка Цачева, приета от премиера, е логична. Но
Коментари Харесай

Не стига само Цецка и само оставка – карайте наред до Горанов!

Оставката на Цецка Цачева, призната от премиера, е разумна. Но тя не е край, а е начало на разнищването на жилищата кавги на властта. За Цачева и за всички останали. Защото в тези кавги не става въпрос единствено за морал и псалми. А за ярки нарушавания на няколко закона, потвърдени с документи и обстоятелства. Според юриста Радан Кънев дори иде тирада за закононарушения.

Тези кавги би трябвало да доведат до поредност от оставки – в това число на финансовия министър Горанов, чиято имотна сага също не е завършила от страна на прокуратурата, минимум тъй като има недеклариран в нарушаване на закона личен апартамент, видно от имотния указател.

Освен етична отговорност под формата на наложителни оставки обаче, на забърканите би трябвало да се търси и чисто законова отговорност. Комбинирана с дирене на паричните потоци от Национална агенция за приходите, тъй като към този момент са ясни безчет финансови несъответствия при всички участници в абсурда и в предходния с Горанов. Както има и забавни съвпадения като да вземем за пример няколко завладяващи с опцията за погасяване ипотеки все от Банка ДСК.
Само подсещаме, между другото, че след земетръсния проблем с финансовия министър социологическо изследване сподели, че 98,93% от софиянците не го желаят повече в ръководството.

Работата на КПКОНПИ по случая, в случай че се повтори в новите апартаментни проблеми, при явно затваряне на очите за видни от документите в обществените регистри обстоятелства, ще обрече на неуспех антикорупционния орган.

Нещата наподобяват по този начин, като че ли властта преднамерено желае да провали и да маргинализира и тази институция и да сведе доверието в обществото към нея до нулата, тъй като няма по какъв начин да бъде под нея. На броени проценти по-нагоре са Народното събрание, чиято антикорупционна комисия отхвърли да се занимава с апартаментния скандал, макар присъединяване на ярки депутати в него, и прокуратурата – другият, с изключение на КПКОНПИ, препарат, с който си измиват ръцете ръководещите в последно време.

Ако тази работа с търсенето на отговорност не стане в този момент, ще стане сигурно малко по-късно – законът неслучайно е планувал избран брой години отминалост. Но тогава заметеното под килимчето ще избухне като вулкан.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР