Оставката на министъра на отбраната Тодор Тагарев, поиска БСП.Във връзка

...
Оставката на министъра на отбраната Тодор Тагарев, поиска БСП.Във връзка
Коментари Харесай

БСП иска оставката на Тагарев, бил вреден за България

Оставката на министъра на защитата Тодор Тагарев, изиска Българска социалистическа партия.

Във връзка с решенията на държавното управление за Украйна и най-много на министъра на защитата Тодор Тагарев за позицията му, че е подготвен да наруши конвенцията от Монтрьо и да се пускат кораби на НАТО в Черно море. Искаме оставката на Тагарев, той към този момент е нездравословен за България. Действията и думите му да рискови за националната сигурност. Това съобщи соцлидерката Корнелия Нинова на брифинг в коридорите на Народното събрание. 

Българска социалистическа партия няма да поддържа декларацията на Народното събрание за приемане на Украйна в НАТО. Нинова даде за образец, че огромните страни като Съединени американски щати и Германия имат запаси,  тъй като това би изправило Алианса против Русия, което значи международна война. Нашите слагачи са по-католици и от папата.

Българска социалистическа партия е и срещу проекторешението за продажбата на оборудването за АЕЦ " Белене " на Украйна. Бързат поради Зеленски, само че в действителност желаят да покрият една огромна спекулация, тъй като на площадката има съоръжение за над 200 милиона, а за 600 милиона липсва, разяснява соцлидерката.

Как си показват, че ще дават на Украйна  съоръжение, което изисква съветски аварийни елементи, поддръжка. Освен това става дума за съоръжение за двойна приложимост - имат ли позволение от Русия тези реактори за отидат за Украйна, попита Нинова.

Имунитетът на Бойко Борисов е доста занимателна тематика. Отчитаме единодушието му да го даде като дребна крачка за победа на Българска социалистическа партия и хората, които желаят правдивост. Голямата крачка ще е транспарантен развой, изясни тя.

Нинова изясни, че е имало точка в дневния ред на Народно събрание за през днешния ден за имунитета на Борисов. Може би е знаел, че ще падне, по тази причина бърза пред вятъра, добави тя.

Но втората причина е, че за интервала, в който сътвориха комисия, която не работи, смениха Гешев, разяснява Нинова.

Бягство от позора и да чуе истината за себе си. И второ, евентуално чакат, че нещо по делото ще бъде прикрито и неразследвано, добави лидерката на Българска социалистическа партия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР