Оставката на министъра на Обединеното кралство по въпросите за Брекзит

...
Оставката на министъра на Обединеното кралство по въпросите за Брекзит
Коментари Харесай

Оставката на Дейвис не представлява проблем за ЕС

Оставката на министъра на Обединеното кралство по въпросите за Брекзит Дейвис Дейвис не е проблем за Европейския съюз. Това увери представител на Брюксел, наблягайки, че Европейски Съюз има подготвеност да договаря за договорка с Лондон „ 24 часа, седем дни в седмицата “, предава AFP.

На въпрос дали напускането на Дейвис ще сътвори проблеми в диалозите, представителят на Европейската комисия Маргаритис Схинас съобщи пред кореспонденти: „ Не и за нас. Тук сме, с цел да работим “.

Вече стана ясно, че 44-годишният евроскептик Доминик Рааб ще наследи Дейвис на поста. Той бе назначен в кабинета на Тереза Мей по-рано в понеделник.

Дейвис подаде оставка поради сериозен спор с премиера Тереза Мей по отношение на проектите за връзките с Европейския съюз след Брекзит. Напускането му на поста нанася забележителен удар на стабилността на кабинета на Тереза Мей.

Новината пристигна в навечерието на съществено тестване за министър-председателя, защото в понеделник тя ще приказва пред Камарата на общините, с цел да изясни предложенията си за Брекзит.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР