Главнокомандващият въоръжените сили на Украйна ген. Александър Сирски е заповядал

...
Главнокомандващият въоръжените сили на Украйна ген. Александър Сирски е заповядал
Коментари Харесай

Сирски събира резерви за контранастъпление преди изборите в САЩ, съдбата му виси на косъм

Главнокомандващият въоръжените сили на Украйна ген. Александър Сирски е заповядал образуване на запаси за контранастъпление, което би трябвало да се организира преди президентските избори в Съединени американски щати. Това написа украинският Телеграм канал " Резидент ", базирайки се на собствен източник в Генералния щаб на Украйна.

Отбелязва се, че в случай че акцията е несполучлива, Сирски ще загуби поста си.

" Нашият източник в Генералния щаб споделя, че главнокомандващият е почнал да образува запаси за бъдещо контранастъпление, което би трябвало да вземе поради опита от неуспехите от 2023 година Ставката е сложила изискване Сирски да резервира поста си според от успеваемостта на новата акция, която би трябвало да показва способността на ВСУ да водят настъпателни дейности и би трябвало да се организира преди изборите в Съединените щати ", написа Телеграм каналът.

" Резидент " отбелязва още, че " Зе-мобилизацията " (подгравка с първата сричка от семейството на Зеленски, бел. ред.) продължава да учудва със своята " правдивост ". Докато бедните ги пращат на фронта, а богатите се радват на живота, управляващите са решили да " опазят " освен силите за сигурност, само че и охранителните организации.

Източник на канала от Генералния щаб оповестява, че военната полиция ще търси отклонилите се от военна работа, като ще има право да влиза в домовете на украинци без решение на съда. Новата конструкция ще включва военни комисари, които ще бъдат придружавани от военнослужещи и ветерани, тъй че новата конструкция да има прикритие.

Междувременно " Резидент " написа, че затяганто на ограниченията за готовност унищожава украинското селско стопанство, като е доста мъчно да се намерят заместници на отведените на фронта експерти, а дамите не бързат да заемат свободните позиции. В някои специалности са останали единствено една пета от чиновниците. На първо се активизират представители на специалности, които се търсят в армията - трактористи, машинисти, инженери.

Освен това, в случай че в огромните компании приблизително до 20% от служащите във значими специалности са били мобилизирани в армията, измежду дребните фермери делът им от време на време доближава 50-60%. И през днешния ден е доста мъчно да се откри човек, който да се занимава с произвеждане или да работи като технолог - оборудването стои, няма кой да работи с него.

Между другото, специалистите към този момент бият паника - най-често това са селскостопански компании, които затварят през 2023 година, а измежду всички премахнати организации рекордните 14,9% са селскостопанските предприятия.

Освен това премахването на възбраната за продажба на земя направи покупката ѝ недостъпна за фермерите. Говори се, че елитът и западняците изкупуват плодородните земи. Затова през последните месеци има извънредно висок експорт на зърно - производителите разпродават остатъците и се готвят за евакуиране или внезапно понижаване на производството.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР