Оставка на цялото правителство и избори - за това настояват

...
Оставка на цялото правителство и избори - за това настояват
Коментари Харесай

Опозиционните партии призоваха за оставка на цялото правителство

Оставка на цялото държавно управление и избори - за това упорстват от опозицията в 47-ото Народно заседание. Според опозиционните партии няма смисъл в губене на повече време. Смятат, че персоналните промени в кабинета и актуализацията на бюджета ще бъдат самобитен избор на доверие към кабинета.

Трите опозиционни партии в Народното събрание ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Възраждане " са обединени към тезата, че това държавно управление е некадърно и не може да обезпечи сигурност и непоклатимост на страната в изискванията на икономическа рецесия и война.

От най-голямата опозиционна партия ГЕРБ-СДС посъветваха премиера самичък да изиска избор на доверие. От Движение за права и свободи неколкократно са напомняли и споделят, че това е най-слабото държавно управление от 30 години насам. От " Възраждане " упорстват неотложно за избори.

Тази заран нито един народен представител от ГЕРБ-СДС не пристигна в Народното събрание до началото на съвещанието, появиха се едвам към 9.30 и направиха изказване. Според ГЕРБ-СДС това държавно управление с този мандат и състав не може да продължи да работи.

" Трагично е, че държавно управление се разпада не заради дълбоки идеологически разлики, за които говорихме още от неговото основаване, че са несъвместими тези субекти в обединението, някои партии, други - сдружения, а заради взаимни нападки в корупция и непросветеност. Тези, които пристигнаха със поръчката за нулева приемливост към корупцията след 6 месеца към този момент доближиха до равнище нулева приемливост даже между тях ", съобщи Десислава Атанасова, ръководител на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Според ГЕРБ-СДС след серия от рецесии следва и политическа.

" Ако бях на мястото на Петков бих изискал избор на доверие в тази обстановка. И чак тогава бих приказвал за кабинет на малцинството. Очевидно ние нямаме доверие на този кабинет ", добави Тома Биков от парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

Движение за права и свободи разясниха, че още не могат да кажат по какъв начин ще работи държавно управление на малцинството.

" Нека да забележим нещата едно по едно, в този момент чакаме оставките на тези министър, които обявиха това, след това и оставката на целия кабинет, няма да подкрепим нови министри в този кабинет. Бойко Рашков - имаме оценка от изборите юли месец - този човек за какво да го подкрепим - той е прекрасен човек ", добави ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

От Движение за права и свободи споделиха, че постоянно са подготвени на избори.

" Да подкрепим Кирил лъжеца и Асен крадеца - шегувате ли се ", съобщи Хамид Хамид от Движение за права и свободи.

От " Възраждане " също желаят незабавни избори.

" Отиваме на предварителни избори, тъй като се оказва, че това, което желае българското общество желае Народно събрание. Това заседание или не е национално и неговите представители не са национални или някой тежко лъже българския народ. Затова най-хубавото решение са предварителни избори ", сподели още Костадин Костадинов, ръководител на " Възраждане ".

Какви ще са дейностите на опозицията в политическите процеси ще стане ясно скоро.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР