Оставка на правителството и предсрочни избори поискаха от най-голямата опозиционна

...
Оставка на правителството и предсрочни избори поискаха от най-голямата опозиционна
Коментари Харесай

Димитър Главчев: Цялото задържане на Борисов беше незаконно

Оставка на държавното управление и предварителни избори желаеха от най-голямата опозиционна партия у нас ГЕРБ. Арестът на Бойко Борисов ли стои в основата на тези претенции? Темата в " Говори в този момент " разяснява новоизбраният ръководител на контролната комисия на ГЕРБ и дълготраен народен представител на партията Димитър Главчев.

Той разяснява, че има забавно съвпадане на събитията към ареста на Бойко Борисов.

Интересен факт е, че предходния ден Борисов разговаряше в централата на партията с украинския дипломат, на с идващия с президента на Украйна преди Зеленски - Порошенко и вечерта се случи този арест. Случиха се и други събития. В началото на седмицата, в която се случи задържането, беше изтеглен половин милиард нов дълг и при започване на тази седмица още половин милиард нов дълг. Арестът на Борисов просто разсея вниманието от несправянето с всичко това, което едно държавно управление би трябвало да прави, акцентира Главчев.

Има един термин правова страна, който има три съществени постулата: господство на закона, господство на правото и господство на правораздаването, безапелационен е Главчев. По думите му, при ареста на Борисов несъмнено са осъществени противозаконни дейности.

Не знам с изключение на някоя диктаторска страна, да има друга в света с нулева корупция, защото министър председателят споделя това - нулева корупция, съобщи той. По думите му, самият министър председател Кирил Петков е нарушил Конституцията встъпвайки в служба като длъжностен министър с двойно поданство.

Цялото задържане беше несъмнено като нелегално - повече какво има да разясняваме, добави Главчев.

Относно диалога на премиера Кирил Петков с американския президент Джо Байдън, на която е показал като банкет за корупцията у нас плана " Турски поток ", Главчев съобщи:

" Турски поток " в България се споделя " Балкански поток " и имаме газов хъб " Балкан ". Целият този план беше координиран с Европейска комисия, тъй че, в случай че някой споделя, че има корупция, това значи и корупция за Европейска комисия. " Балкански поток " е построен с българския средства неслучайно - в случай че не беше по този начин, по всяко едно време в този момент можеше да бъде спряно подаването на газ от Русия. Така че, целият този план газов хъб " Балкан " е построен в сходство с условията на Европейска комисия ".

Главчев разяснява още, че явно има съвпадане по време с визитата на европрокурора Кьовеши и ареста на Борисов, Горанов и Арнаудова. Попита за какво първоначално от Министерство на вътрешните работи е имало известие, че дейностите са във връзка със злоупотреби с европейски средства, а внезапно се е появило друго съображение - че дейностите са свързани с показания на Васил Божков.

Преди 4 години си подадох оставката за това, че отстраних от зала водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, безусловно по закон процедурата беше спазена. Исканията за оставка тогава бяха за това, че водачът на опозицията е отхвърлен от зала и аз поех политическата отговорност, напомни Главчев.

Коя е по-силната принуда - да отстраниш водача на опозицията от зала или да го задържиш за 24 часа, попита той.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР