Остави на французите да отговарят за яденето и ще получите

...
Остави на французите да отговарят за яденето и ще получите
Коментари Харесай

Френски какаови макарони

Остави на французите да дават отговор за яденето и ще получите какаови макарони, което е по-важното - ще се влюбите в тях

Необходими Продукти

за макароните


● бадемово брашно - 110 г
● белтъци - 90 г
● захар - 40 г
● пудра захар - 200 г без 2 супени лъжици
● какао - 2 с.л.
● сол - 1 щ.

крем за срастване


● шоколад - 300 г бял
● сметана - 180 мл
● бренди - 2 с.л.

Начин на подготвяне

Бадемовото брашно, какаото и пудрата захар се пресяват няколко пъти. Целта е да се получи доста тънък прашец. Белтъците се разрушават с миксер с щипката сол на пяна.

Разбиването продължава, като се прибавя по малко от кристалната захар. Белтъците би трябвало да се разбият до стегнат крем. Добавя се сместа с бадемовото брашно на два-три пъти, като се разбърква деликатно сместа до усвояването на цялото брашно.

Сместа би трябвало да е като гъста лава. Пълни се в пош и се шприцова върху хартия за печене с авансово обрисувани кръгчета с диаметър 4 сантиметра.

Тавата с бъдещите макарони се потупва няколко пъти, с цел да излезе непотребният въздух и в случай че има връхчета от шприцоването, да се слегнат.

Макароните се оставят на стайна температура да изсъхнат за към 40 минути. Пекат се в авансово загрята фурна на 150 градуса за към 13 минути.

При печенето е доста значимо вратата на фурната да е леко отворена, с цел да не се напукат макароните.

След като се извадят от фурната, макароните се оставят да изстинат за 10-15 минути, с цел да се отлепят елементарно от хартията.

За шоколадовия ганаш за слепването на макароните: Сметаната се загрява на котлона до завиране. Изсипва се върху шоколада и се бърка пламенно до разтапянето на шоколада.

Добавят се и двете супени лъжици бренди и отново се разбърква добре. Сместа се оставя за 2 часа в хладилника до момента в който стегне.

След подготвеност с дребна лъжичка се слага от крема върху черупките макарони и сладките се слепват доста деликатно, защото са много нежни.

Френските какаови макарони са подготвени.

Рецептата е приспособена от Sunshine's kitchen.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР