Остават само часове, в които физическите лица могат да ползват

...
Остават само часове, в които физическите лица могат да ползват
Коментари Харесай

Плащаме данъка върху доходите с отстъпка до края на деня


Остават единствено часове, в които физическите лица могат да употребяват отстъпка та от 5% от налога за довнасяне по годишната си данъчна . За да се възползват от понижението, жителите би трябвало да подадат декларацията си най-късно през днешния ден, да нямат подлежащи на наложително осъществяване обществени отговорности, както и да внесат целия размер на налога за довнасяне, припомнят от Национална агенция за приходите.

Най-бързо и елементарно декларацията се подава през портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите , налични с личен идентификационен код (ПИК) или дипломиран електронен автограф (КЕП). От приходната организация поучават потребителите да ревизират онлайн и за съществуването на остарели отговорности. 

Срокът за декларирането на приходи те и заплащане на налога за довнасяне тази година е 5 май 2021 година, поради почивните дни към великденските празници. Освен по електронен път, данъчните заявления могат да се изпратят по пощата,  да се подадат на място в офис на Национална агенция за приходите или в някои пощенски станции, където непосредствено ще бъде публикуван входящ номер.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни заявления и внасяне на суми към бюджета може да получите от уеб страницата на Национална агенция за приходите -  или на телефон: 0700 18 700 на цена, според цената на Вашия телефонен оператор.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР