Остават по-малко от 5 месеца до Олимпиадата в Париж 2024,

...
Остават по-малко от 5 месеца до Олимпиадата в Париж 2024,
Коментари Харесай

Феноменът Карлос Насар, който чупи рекорди за България и не иска и да чуе за милионите на арабските страни

Остават по-малко от 5 месеца до Олимпиадата в Париж 2024, а единствено един наш състезател е безспорен любимец за олимпийската купа. Това е най-хубавият европейски щангист през тази година - Карлос Насар. 
Прочетете още
Всъщност Насар е една от най-големите звезди на международните щанги с голям брой върхове, международен и два пъти европейски първенец, а той е едвам на 19 години. 

Преди няколко седмици той стана по безапелационен метод европейски първенец за мъже на шампионата в София, откакто направи и нов международен връх за юноши. Насар беше определен и за най-хубав щангист на Европейското състезание по щанги с резултат от 391 кг. в дуела. Постижението на 19-годишния Насар се равнява на 958,6679 точки по системата " Роби " и беше най-хубаво от всички щангисти на Европейското състезание в София. 

Насар е от разбъркан генезис, тъй като майка му е българка, а татко му е ливанец, само че живее в България и се състезава за страна ни. 

Още в дебюта си на огромно съревнование става европейски първенец за юноши на 14-годишна възраст в Милано през 2018 година.

Година по-късно е със злато от международното за кадети до 17 години в Лас Вегас и от европейското до 15 години в Ейлат.

През 2020 година печели международната купа за младежи от онлайн шампионата в Перу.

През 2021 година е европейски вицешампион в дебюта си при мъжете, като в категория до 81 кг остава единствено на един кг от италианеца Антонио Пицолато.



Същата 2021-та година Карлос Насар става международен първенец за мъже, откакто на Световното състезание в Ташкент, Узбекистан поставя международен връх от 208 кг в изтласкването.

През 2023-та Насар за първи път в кариерата си става и европейски първенец за мъже на шампионата в Ереван, Армения. 

Същата година при битов случай срязва ахилеса си и множеството прогнози на лекарите е, че той ще отсъства най-малко 6 месеца. Вместо това обаче Насар се завръща доста по-бързо от прогнозите на лекарите. Освен всичко друго в края на предходната година той се завръща на подиума и взе участие на Световната купа в Доха. Там Насар изумява всички, единствено няколко месеца след тежката травма той освен се завръща, а печели надпреварата с двубой от 393 кг. и слага нови върхове и за мъже, и за юноши. 

Всички тези триумфи напълно разумно върша Насар апетитна хапка за арабските страни, които го изкушават с невероятни предложения, които в България няма по какъв начин да получи. Освен всичко друго Насар даже не беше вземал заплата от два месеца, когато стана европейски първенец в София преди по-малко от месец. Скандалите във федерацията пък са непрекъснати. 

За безпаричието и драмите във федерацията може да видите тук:

При Насар на крайници идват цели делегации и му оферират да продължи кариерата си под флага на непозната страна, а най-настоятелни са от Бахрейн. Той обаче не желае и да чуе по тази причина и продължава да подвига и да се състезава за България. 

Най-добрият ни щангист Карлос Насар се готви изцяло самичък и няма никакво доверие на федерацията и даже си обезпечава храната самичък по време на лагери, тъй като го е боязън да не му бъде комплициран допинг в яденето. Това стана, след като в края на 2022-та година умря треньорът на Насар - Илия Илиев. Самият щангист неведнъж е казвал, че не счита да има различен треньор и дължи всичко на Илиев, който го е построил като играч. 

Въпреки тежката травма, неналичието на помощ от федерацията, безпаричието и всичко отрицателно, което се случи на Насар в последните години той не стопира да се бори и продължава да изумява международните щанги. 

Дали обаче в даден миг няма и на него да му писне и да поеме към друга страна? Истината е, че той си е в правото даже и сега да направи това, само че на този стадий Насар се състезава и печели трофеи и медали за България и не счита по никакъв метод да подвига за непозната страна. 

Насар съобщи след европейската купа, че за него най-важно е обичта и признателността на хората, която получава непрекъснато! 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР