Остават около две седмици до дългоочаквания от студентите ден –

...
Остават около две седмици до дългоочаквания от студентите ден –
Коментари Харесай

За 8 декември: Бум на резервации на къщи за гости край Пловдив, интерес и към заведенията под тепетата

Остават към две седмици до дълго чакания от студентите ден – 8 декември. Това е денят, в който сегашни, минали и бъдещи студенти чакат с неспокойствие, с цел да отпразнуват своя празник. По този мотив се провеждат разнообразни тържества и макар инфлацията и покачването на цените, студентите са твърдо решени да отпразнуват празника по един или различен метод.
Прочетете още
Наемането на къщи за посетители е едно от най-предпочитаните неща измежду студентите, защото може да се дефинира броят на присъстващите, цената може да бъде споделена и вечерта може напълно да се възнамерява по желанията на компанията. Голяма част от обектите край Пловдив към този момент са резервирани за декемврийските празници, демонстрира инспекция на TrafficNews . Друг плюс е, че тази година празникът се пада в петък, а по-късно следва уикенда.

Най-предпочитаните от студентите дестинации с къщи за посетители наоколо до Пловдив още веднъж са хижа Здравец, Марково, Белащица, Сопот, Калофер, Карлово, Бойково и други, а в границите на България значителен % избират Велинград или планинските курорти Банско и Пампорово.

Към този миг в уеб страниците към момента има предложения за интервала от 7 до 9 декември. Тези предложения обаче не са апетитни за студентите, защото или броят на местата за настаняване не е задоволителен, или липсват кръчма и кухненско помещение, които са от значително значение. Поради тази причина най-вероятно местата са към момента свободни.

Близо 200 лв. на вечер може да излезе студентският празник, в случай че студентите изберат да честват в хотел на един от планинските курорти, с включена вечеря, а някои от офертите оферират и закуска за тази цена. Във Велинград цените за нощувка на 8 декември варират от 150 до 300 лева, с включена вечеря или закуска и празнична стратегия.

Къща за посетители в Белащица с потенциал 15 души за три нощувки, може да се наеме за 3200 лв.. В някои от вилните комплекси и къщи се предлага и празнично меню по желание за гостите, както и опция за наемане на диджей, който да съпровожда празничната стратегия, като това в допълнение оскъпява сумата, която би трябвало да плануват.

Собственичка на къща за посетители в Орехово разяснява, че тази година е получила много запитвания и то от много рано. Къщата е била резервирана още при започване на ноември. Някои притежатели на къщи споделиха, че къщите им в Бойково са били непокътнати още в средата на октомври. 

Оказва се, че огромен брой от пловдивските студенти са решили да прекарат празника под тепетата. Причината по тази причина е, че няма да имат разход за гориво, както и за нощувки, защото единственият разход ще бъде ресторант и бар.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР