Остават две седмици до най-посещаваното кариерно събитие у нас. Кариера

...
Остават две седмици до най-посещаваното кариерно събитие у нас. Кариера
Коментари Харесай

Калин Сърменов: Искам младите да измият „срама“ на нацията

Остават две седмици до най-посещаваното кариерно събитие у нас. „ Кариера и живот – за какво в България? “ ще се състои на 11 юни в зала „ Джон Атанасов “ на София Тех Парк. То се провежда от Bulgaria wants you и ще събере на едно място най-отговорните работодатели от страната.

Лицата на платформата Андрей Арнаудов и Иван Христов публично обявяха името на Калин Сърменов в качеството му на преподавател на форума. Емблематичният артист, музикант, режисьор и художник е шеф на Сатиричния спектакъл „ Алеко Константинов “, който е прегледен образец по какъв начин би трябвало да се ръководи едно културно институция през 2023. Баща на три деца, той е твърдо на мнение, че обстановката в България може и би трябвало да се промени.

„ В България доста обичаме да сме безотговорни. Отиваш и го правиш, аз по този начин съм теоретичен – да правя по най-хубавия метод всяка задача. Нямам различен метод. Това желая да предам на децата си, на студентите си, на младежите на България. Нужен е хъс, упоритост, познание и предпочитание, с цел да прекъснем този циничен кръг, който възпира развиването ни. Искам внуците ми да живеят в един по-цивилизован свят, който е построен от нови правила, които демонстрират обществено мислене един за различен. Искам младите да измият „ срама “ на нацията ни и един ден да не сме на последно място в просветителната система, да не сме на последно място по просветеност. “ – споделя Калин Сърменов пред Bulgaria wants you.

Снимка: Bulgaria Wants You

Събитието „ Кариера и живот – за какво в България “ е изцяло гратис, само че изисква регистрация на уеб страницата на платформата. Идеята на форума е да стимулира присъстващите да се развиват у нас и да ги запознае с опциите за работа, които фирмите в България дават.

Ден по-късно, на 12 юни (понеделник), кариерният конгрес разумно ще прелее в Национална полемика под надпис „ Демографията няма цена “, където ще се сложи акцент върху провокациите пред пазара на труда у нас и вероятните решения за преодоляване на отрицателните демографски трендове. Форумът се организира за втора поредна година под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова и ще събере на едно място представители на бизнеса, изпълнителната и законодателната власт, синдикати, специалисти и публични персони. Негови уредници са Движението за национална идея (ДНК), Economic.bg и платформата Bulgaria wants you.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР