Остават броени дни до #ЩедриятВторник. Тази година празникът на дарителството

...
Остават броени дни до #ЩедриятВторник. Тази година празникът на дарителството
Коментари Харесай

12 инициативи участват в новото издание на #ЩедриятВторник |

Остават броени дни до #ЩедриятВторник. Тази година празникът на дарителството и щедростта е на 30 ноември.

#ЩедриятВторник или #GivingTuesday е световна самодейност. Идеята се появява в Съединени американски щати през 2012 година като реакция по отношение на Черния петък и манията по безотговорно извършване на покупки по празниците, когато множеството хора, заливани отвред с рекламна информация, купуват прекалено много и ненужни движимости.

Фондация BCause, която е формален сътрудник за България на международното придвижване, поддържа български организации, компании, жители и медии да отбележат деня и го разпространява.

Както всяка година от 2012 година насам, допълнително от 100 страни по света, #ЩедриятВторник / #GivingTuesday ще бъде денят, в който технологиите и виртуалните общности оказват помощ на милиони хора да подаряват и да споделят, а на стотици хиляди организации – да се свържат с нови и остарели поддръжници. Всички честват щедростта и измененията, които тя носи в живота на хора и в околната ни среда. На този ден онлайн платформите за даряване ще съберат още веднъж милиони, а организациите ще отворят (поне виртуално) вратите си за доброволци и съидейници, с цел да покажат работата и резултатите си.

През предходната 2020 година, макар коронавирус рецесията, хората в България подариха 226 489 лв. за благотворителни дела на двете дарителски платформи DMSbg.comи Platformata.bg единствено за двете седмици, отдадени на празника.

#ЩедриятВторник през 2021 в България

В България ще отбележим #ЩедриятВторник за пети път – с едномесечна дарителска онлайн акция в Platformata.bg и в DMS 17777. Очакваме в акцията да се включат десетки организации и компании, както всяка година.

12 организации са подкрепени с присъединяване им в Акселератор #ЩедриятВторник, в който те получават образование, самостоятелен наставник и информационна помощ. Тази година Аксeлераторът е финансиран по Проект „ Информиране, ангажиране, триумф! “.

Можете да помогнете на всяка организация посредством подаяние в DMSbg.com и Platformata.bg, както и като споделите идеите им. Вижте кои са те::

• Фондация " Социалната Чайна " – за топъл обяд за младежи без семейство, които работят в Чайната.
• Фондация " Аме " – за осъществяване на арт терапия за дами, жертви на принуждение
• Сдружение " Прегърни ме " – за стипендиантска стратегия за образованието на 15 деца и младежи, лишени от родителска грижа
• Фондация „ Доброволците на Св. Георги “ – за закупуване на автомобил за доставка на храна на сдружението, в което доброволци хранят всяка седмица повече от 1000 души.
• Сдружение „ Образование без раници “ - за основаване на нови курсове по математика в безплатната платформа Кан Академия за възпитаници.
• Сдружение „ Самаряни “ – за основаване на площадка за игри на деца и младежи с увреждания.
• Фондация „ Конкордия България “ – за образуване на три прехода до три върха за деца без родители и деца с увреждания.
• Фондация „ Нашите недоносени деца “ – за терапия на 20 фамилии, изгубили своето бебе
• Ротари Клуб София Център – за курс по цифрова просветеност в оборудвана от сдружението компютърна зала в квартал Факултета.
• Фондация „ Геа Челониа “ – за създаване на амбулатория за заболели и ранени костенурки.
• Българско сдружение за отбрана на птиците – за създаване на платформи за гнездене на птици.
• Фондация „ Обществен дарителски фонд – Стара Загора ” – за 4 акции на старозагорски учебни заведения и просветителни центрове.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР