Остават броени дни до осмото издание на най-големия форум на

...
Остават броени дни до осмото издание на най-големия форум на
Коментари Харесай

Броени дни до старта на най-голямото събитие на българското вино

Остават броени дни до осмото издание на най-големия конгрес на българското вино DiVino.Taste. Той ще се организира от 23 до 25 ноември в „ Интер Експо Център ” в София.

Отново под един покрив ще се съберат повече от 70 производители, с цел да показват лице на модерното българско вино. С чаша в ръка и повече от 500 разнообразни виновност - това е най-хубавият метод за елементарния консуматор да се ориентира в голямото многообразие на нашия пазар.

Освен обичайна изложбена част с дегустации, DiVino.Taste предлага забавна и разнообразна стратегия от майсторски класове, лекции и презентации. Ще бъдат показани едни от най-ярките звезди във виното, международни престижи, надарени уайнмейкъри и сомелиери, а водещи ще бъдат едни от най-утвърдените български винени специалисти.

За DiVino.Taste 2018 у нас идва най-големият специалист на шампански виновност в света – Том Стивънсън. Той ще води майсторски клас за фамозните розовите виновност от Шампан. Том Стивънсън е създател на 42 книги, притежател на 33 литературни награди.

По време на тазгодишното DiVino.Taste за пръв път в у нас ще бъдат показани чаши на международния водач Riedel, избрани особено за три от знаковите български червени сортове – мавруд, необятна мелнишка лоза и рубин. Големината на чашата и широчината на отвора дефинират ъгъла, под който виното попада в устната празнина, а от това зависи по какъв начин ще възприемем усета.

DiVino.Taste ще отвори вратата към един нов и трогателен свят и ще изненада феновете на виното с майсторски клас за студено пресования зехтин. В това преживяване ще ви потопи Анна Петкова, сертифициран сомелиер по зехтин в International Culinary Centre и Olive Oil Times Education Lab в Ню Йорк. Като разумно допълнение към най-мащабната дегустация на български виновност ревюто показва и обособена Гурме зона – селекция от специфични деликатеси, винени и кулинарни аксесоари в част от главната зала.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР