Остават броени дни до края на 2017. Без съмнение много

...
Остават броени дни до края на 2017. Без съмнение много
Коментари Харесай

Вижте големите победители и губещи през 2017

Остават броени дни до края на 2017. Без подозрение доста динамична и тревожна в интернационален проект. Много от рецесиите не откриха решение, не липсваха и нови разтърсвания. Но кои се оказаха огромните спечелили и огромните губещи след всички политически стихии. Списание Politico направи ранглиста на най-емблематичните от тях.

2017-а – годината, в която рухна халифатът

Победителите

Еманюел Макрон

"Макрон-манията " разбуни политическия хайлайф на Европа през 2017 година, а френските гласоподаватели яхнаха вълната. Първият знак, че Емануел Макрон би могъл да възпламени нов революционен пламък във Франция беше, че сплоти гласоподавателите към себе си, тъкмо както го направи Доналд Тръмп. Макрон съблюдава предизборното си заричане да сътвори партийно придвижване от нулата и да стигне до Елисейския замък преди да навърши 40.

Макрон - демократичният Тръмп

Подпомогнат от минусите на предшественика си Франсоа Оланд и свадите към съперниците си - Франсоа Фийон и Марин Льо Пен, той пое контрола над френския парламент и застана отпред на промяната в Европейския съюз.

Себастиан Куртц

Всичко, което Макрон може да направи, Себастиан Кур го направи в по-млада възраст. Докато доста от фантазиите на 31-годишните се свеждат до ипотека, брак или дете, Куртц реализира повече. Той стана ръководител на Австрийската национална партия, завоюва изборите и в последна сметка стана министър-председател като коледен подарък.

Детското лице на крайното дясно или нов консерватизъм

Възможно ли е той да вдигне Австрия от настоящия й статут в Европейския съвет като кученцето на Германия? Може ли да стане модел за други десни водачи, надявайки се да отхвърлен популистките талази? Всички благоприятни условия са пред него.

Сесилия Малстрьом

С упоритостите на Обединеното кралство за "Глобална Англия ", маркиращи всяка договорка за „ Брекзит “ и отдръпването на Съединени американски щати като фактор е световната търговия, европейският комисар по търговията пое ролята на водач в международната търговия. Тя приключи мега-сделките с Канада и Япония, и е покрай най-голямата договорка, сключвана в миналото с комерсиалния блок на Латинска Америка, известна като Меркосур, скоро ще стартира договаряния с Австралия и Нова Зеландия през 2018 година

Андрей Бабиш

Между политическата власт и присъдата може да има доста тънка разлика – вземете образец от Силвио Берлускони. Бабиш върви сполучливо по същия път макар напъните да бъде наказан за битка с евросредства. Милиардерът е новият чешки министър-председател.

Милиардерът Бабиш завоюва изборите в Чехия

Той трансформира салдото на властта на Европейски Съюз на няколко фронта: като осмият демократичен водач той в този момент дава на политическата група на АЛДЕ равносилен фактор в Европейския съвет а като евроскептик той наклонява Вишеградската група от градивен към обструктивен метод към Брюксел.

Лео Варадкар

Млад гей от ирландско-индийско генезис Варадкар в никакъв случай не се е сблъсквал с избори като претендент, който да води страната. Неговата сполучлива маневра за "Брекзит " сложи Ирландия в центъра на най-трудното предизвикателство на Европейски Съюз, единствено седмици откакто загуби министър-председателя си в гръмък скандал и насочи съмнение към опозицията "Фиана Файл ", за която разчита за доверието.

Доналд Тръмп

Опонентите му се опитваха да го саботират през цялата първа година на ръководството му.

Голямата промяна на Тръмп мина през Сената

Въпреки всичките кавги и изненадващи ходове, Тръмп резервира лоялността на своето ядро, натрупа консервативни назначения в съда и господства в новините с поредност, с която различен актуален президент не може да се похвали.

Високоскоростни влакове „ Талис “

Aboard @thalys_en to #Paris from #Amsterdam. Smooth, clean, comfortable, quick. This is how #Midwest #passengerrail should be. pic.twitter.com/GYP8NTzgHC
— Jon Davis (@RailfanGuy) 28 декември 2017 година
След като Амстердам и Париж завоюваха правото да бъдат домакини надлежно на Европейската организация по медикаментите и на Европейския банков орган след "Брекзит ", високоскоростната железопътна услуга, която свързва двата града посредством Брюксел - в никакъв случай не е имала такива положителни вероятности за бизнес пътувания.

Губещи

Карлес Пучдемон

Oт локален публицист до министър председател на самостоятелната област и център на международното внимание сред септември и октомври, когато се опита да разгласи независимостта на Каталуния.

Пучдемон се съобщи на белгийските управляващи

Сцените на насилието в изборните урни може да шокираха света, само че Мадрид съумя да подсигурява, че резултатите не могат да бъдат приети. Може би се е показал добре на последните районни избори, откакто е изгубил работата си и е избягал в Брюксел, само че като завърши годината, към момента не е ясно дали може да се върне в страната си.

Мариано Рахой

Каталунските районни избори може да нямат явен победител. Но няма подозрение кой пострада най-вече. Испанският министър председател е губещият три пъти. Той освен загуби хазарта си, само че не съумя да се оправи казуса с Каталуния посредством идните избори в региона, които дадоха на сепаратистите друго безусловно мнозинство; партията, която получи най-вече гласове, беше негов противник в центъра-дясно.

Мадрид разпуска каталунското държавно управление, желае предварителни избори

Междувременно, партията на Раджой пострада откакто представителите й в районния парламент спаднаха от единадесет на трима.

Ангела Меркел
 Ангела Меркел Ангела Меркел
Либералната опция на Тръмп; водачът на свободния свят; Кралицата на Европа; Човек на годината на списание „ Тайм “. Има малко самопризнания, които се появиха за немския канцлер Меркел, само че любовта от гласоподавателите беше незадоволителна на националните избори през септември. Нейната партия приключи преди всичко, само че с трагично понижаване на гласовете, оставена да образува огромна коалиция с нежеланите социалдемократи.

Ерата "Меркел " може би свърши

Тереза Мей

Никога до момента толкоз политически капацитет не е бил загубван в толкоз малко неприятни политически решения. Лидерът, който даде обещание "силно и устойчиво " държавно управление, реализира всичко друго, само че не и това. Преговарящите за „ Брекзит “ от страна от Европейски Съюз, постоянно оставаха една крачка напред.

Няма договорка за Брекзит, най-малко няколко рецесии заплашват Мей

Ежеседмично кабинетът й е забъркан в обществени хватки. За политическо оцеляване, може да разчита на гласовете на юнионистката партия на Северна Ирландия, която е обезсърчителен съдружник. Докато завърши годината, която получи овации от сътрудниците си от европейските водачи за оцеляването на всичко това, множеството биха споделили, че 2018 може да тръгне единствено нагоре за нея.

Мартин Шулц

Шулц започва годината като президент на Европейския парламент – една от трите най-важни институции на Европейски Съюз. Почувствал по-големите политически благоприятни условия вкъщи в Германия, притежателят на книжарница, трансформирал се в социалистически водач, напусна Брюксел и пое ролята на кандидат на партията на Меркел.

Лидерът на ГСДП Шулц желае Съединени европейски щати до 2025 година

След къс меден месец с гласоподаватели Шулц продължи да дава най-лошия народен избор на партията си. Той към момента може да извлече дивиденти ot съдружни диалози през poslednite месеци, само че през 2017 година неговият подтик беше в една посока: надолу.

Централна и Източна Европа

Словакия сигурно. Но дребната централноевропейска страна е идеалният образец за това по какъв начин най-новите членове на Европейски Съюз са видели вероятностите да избледняват, до момента в който френско-германската ос се уголемява във вакуума на Брекзит, а възходящият шовинизъм в района се извършва от апелите за многофункционална Европа.

Мигрантите скараха евролидерите

Братислава се включи в борбата да семейства на Европейската организация по медикаментите, единствено, с цел да бъде изпреварена от Амстердам. След това неговият финансов министър се хвърли в конкуренцията за водачеството на Еврогрупата, единствено с цел да бъде отритнат.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР