Оставам без инсулин! Вкъщи имам за още един месец, но

...
Оставам без инсулин! Вкъщи имам за още един месец, но
Коментари Харесай

Тони Дачева съобщи доста притеснителна за здравето й новина

" Оставам без инсулин! Вкъщи имам за още един месец, само че по-късно не знам какво ще върша и какъв брой време ще мога да изкарам. Няма инсулин, не мога да го намеря и това заплашва моя живот и живота на хиляди хора. Държавата незабавно би трябвало да вземе ограничения ", с смут съобщи Тони Дачева.

Коментарът й бе във връзка тревожната вест, че от аптеките изчезна бързодействащ инсулин за лекуване на диабет. Липсата му заплашва живота на хиляди заболели, които употребяват специфични помпи за лекуване, работещи единствено с този тип инсулин. Медикаментът изчезва от аптеките за следващ път единствено през тази година.

Вероятно повода за дефицита е, че всички налични опаковки се взимат от особено наети дистрибутори, които го купуват и изнасят в чужбина единствено с фактура. В множеството страни цената му е в пъти по-висока, в сравнение с у нас. Липсата на медикамента може да докара до инвалидизация и тежки проблеми с бъбреците.

В началото на годината животоспасяващият препарат бе изкупен от аптеките от хора, искащи да отслабнат с негова помощ. Страничните резултати, които се реализират с слагане на инсулин, са угнетяване на апетита, повишение възприятието за задоволеност при банкет на по-малко количество храна, удължение времето на изпразването на стомаха след хранене, като всичко това води до понижаване на тегло. Това е и повода, която докара до това доста хора да изкупят диабетичния препарат и да го употребяват като елементарен способ за бързо намаляване и да слагат диабетиците в риск.

" Драмата с инсулина е огромна и касае доста хора. Държавата незабавно би трябвало да вземе ограничения и да намерения по какъв начин да избави диабетиците си! Това би трябвало да е първият ангажимент на политиците. Не съм единствено аз пострадалата, у нас има хиляди диабетици, които страдат от неналичието на инсулин. Това е съществено заболяване и без животоспасяващата терапия няма по какъв начин да живеем. В момента живота на хилядите заболели е под опасност ", моли Дачева посредством " България Днес ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР