Остава в сила частичното бедствено положение в община Хайредин, където

...
Остава в сила частичното бедствено положение в община Хайредин, където
Коментари Харесай

Остава в сила частичното бедствено положение в Хайредин, жълт код за дъжд в 7 области в Източна България

Остава в действие частичното бедствено състояние в община Хайредин, където стартира поетапно изпускане на язовир " Огоста " край Монтана. Кметът на общината Тодор Тодоров заяви за новините на БНР и стратегия " Хоризонт " тази заран, че  нощта е минала умерено, няма нови къщи и терени, които да са наводнени.
С близо 70 сантиметра е спаднало равнището на река Скът в борованското село Нивянин през нощта.
В град Дунавци, Видинско, над 50 парцела са засегнатите от придошлите води на река Войнишка. И там е оповестено отчасти бедствено състояние. Затворен е пътят към село Черно поле, опустошен от улук. Заради неспособност да се минава с транспортни средства по разрушеното шосе учениците няма да отидат на учебно заведение в понеделник. Снабдяването с хранителни артикули ще е от кметския наместник, на ръка, осведоми Радио Видин.
Дежурният в община Елин Пелин осведоми тази заран, че през миналата нощ ситуацията е почнала да се нормализирала, нивото на река Елешница е спаднало.
Правителството разгласи нощес спомагателни превантивни ограничения за запазване на живота и здравето на популацията в засегнатите от преваляванията северозападни региони. Създадена е организация за евакуация при потребност на градове и села до река Огоста.  Служителите на регионалните пътни ръководства и на ВиК-дружествата оказват подпомагане на кметовете в наводнените региони, оповестиха от Министерството на районното развиване и благоустройството.
Жълт код за обилни превалявания с гръмотевици е разгласен за седем области за през днешния ден: Силистра, Добрич, Разград, Търговище, Шумен, Варна и Бургас. Дъждовете в Западна България ще отшумяват и ще се изместват на изток, предвиждат синоптиците.
Поради влошената метеорологична конюнктура в Северозападна България през днешния ден министър председателят Николай Денков ще взе участие персонално в съвещанията на регионалните спешни щабове във Враца и в Монтана В помощ на хората в сериозните места са екипите  на дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".
БНР
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР