Остава в сила бедственото положение в Хасковско заради пожарите. В момента

...
Остава в сила бедственото положение в Хасковско заради пожарите.
В момента
Коментари Харесай

Остава в сила бедственото положение в Хасковско

Остава в действие бедственото състояние в Хасковско поради пожарите.

" В момента на територията на региона има три огромни пожара, които не са локализирани. Те са в село Дъбовец и Малки Воден, в село Сусам – към селата Татарево и Гарваново - където пожарът се е увеличен. В село Ромелия, община Стамболово, е изпратена тежка техника. Заради промяната на посоката напразно пламъците се разрастват ". Това съобщи на брифинг  областният шеф на Хасково Красимир Ангелов.

По думите му няма заплаха за хората. „ Очакваме в гасенето на пожарите да се включат и военните. От Бургас и от Мини „ Марица ” е изпратена тежка техника ”, акцентира той.

Военнослужещи от 31-ви механизиран батальон от състава на Сухопътните войски оказват помощ по две претенции на регионалния шеф на Хасково, оповестяват от Министерство на защитата. Модул в състав от 22-ма военнослужещи с 5 автомобила взе участие в гасенето на пожар, който гори сред селата Малки Воден в Община Маджарово и Дъбовец в Община Любимец.

Група от 30 военнослужещи взе участие в претършуване на регион в кръстосан терен сред село Клокотница и местността Кенана по отношение на търсене на изчезнало лице.

Най-големият пожар в Хасковско е край село Дъбовец. Само тук горят към 4000 дка, половината, от тях е гора. Пожари има и в село Ромелия, в Минерални бани.

Според Михаил Михайлов, шеф на Горското в Свиленград. „ Повече от половината повърхност е Държавен горски фонд. На терен работи тежка техника, която прави просеки. Очакваме техника, с която да обработваме и другия пожар – в село Малки воден. За популацията няма заплаха, пожарът остава в гората ”, увери Михайлов.

Стотици хора работят на терен. Поискана е помощ от няколко области отвън Хасково.

Забранено е паленето на открит огън и обработката на пасища след 11 часа поради рисковата заплаха от експлоадирането на полски и горски пожари.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР