Остава тежко състоянието на детето, което беше ударено от мълния

...
Остава тежко състоянието на детето, което беше ударено от мълния
Коментари Харесай

Остава тежко състоянието на детето, което беше ударено от мълния в Русе

Остава тежко положението на детето, което беше ударено от гръмотевица в Русе. То оцеля откакто мълнията удря две деца по време на подготовка. Едното от тях по-късно умря в болница.

 

" Двете деца, ударени от гръмотевица, са на 11 години. Състоянието на оживялото е тежко и е с заплаха за живота. Трудно мога да се наемам с шансове за оцеляване на детето. Колегите са съумели да го изведат от клинична гибел. Детето е в медикаментозен сън. Няма външни изгаряния ", това съобщи доктор Бланш Ангелова от болничното заведение в Русе.

 

" Правят му се спомагателни проучвания, с цел да се откри какви са увредите на вътрешните органи. Възстановило е сърдечна активност и дишане. Фактът, че възвърне сърдечна активност и непринудено дишане значи въпреки всичко има някакви шансове, дано забележим какво ще бъде във времето. Смятам, че за момента сътрудниците са се справили чудесно ", добави тя. 

 

Само преди часове другото дете, ударено от гръмотевица,  умря в Русе. Двете деца са от детската школа на футболния клуб и са били на подготовка на едно от помощните стадиони на стадион " Дунав ", когато там пада гръм. Пострадалите деца са откарани с две коли за спешна помощ в двете академични лечебни заведения в града.


Двете момчета са на по 11 години. Те са от детската школа на локалния футболен клуб и са били на подготовка на едно от помощните стадиони на стадион " Дунав ", когато там пада гръм.

Пострадалите деца са откарани с 2 коли за спешна помощ в двете академични лечебни заведения в града. В болница " Канев " момчето е докарано в клинична гибел.

В продължение на един час му е правена реанимация, само че лекарите не са съумели да го спасят. Другото дете е закарано в болница " Медика " също в клинична гибел.

Дежурният реанимационен екип е съумял да възвърне главните му витални индикатори. То е интубирано, в медикаментозна кома и в тежко положение.

Провеждат се съвещания, с цел да се откри дали има спомагателни увреждания, оповестиха от здравното заведение.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР