Остава под въпрос дали пълният суверенитет на Украйна може да

...
Остава под въпрос дали пълният суверенитет на Украйна може да
Коментари Харесай

В. Велт: Председателят на Военния комитет на ЕС изрази съмнение, че Украйна ще си върне териториите

" Остава под въпрос дали цялостният суверенитет на Украйна може да бъде възобновен с наличните запаси ", съобщи Роберт Бригер, ръководител на Военния комитет на Европейски Съюз - най-висшия боен орган в съюза.

Във връзка с украинската контраатака, почнала през юни, Бригер сподели, че e " внимателен в упованията си за пробив на украинските сили през съветските отбранителни линии ", отбелязва Ройтерс.

Същевременно украинският президент Володимир Зеленски се срещна с американските сенатори Ричард Блументал, Линдзи Греъм и Елизабет Уорън, които са на посещаване в Украйна, съобщи Укринформ.

Зеленски е уведомил събеседниците си за обстановката на фронта и е подчертал върху целта за по-нататъшното подсилване на отбранителните качества на Украйна.

Отбелязано е било, че е доста значимо да стартира процесът по прекачване на изтребители F-16 в Украйна, изтъкната е била и значимостта на образованието на водачи и по-нататъшната поддръжка от страна на Съединени американски щати в това отношение.

Зеленски даде висока оценка на двупартийната поддръжка за Украйна в двете камари на американския Конгрес и изрази специфична признателност на президента на Съединени американски щати и на целия американски народ за водещата им роля в региона на защитата и финансовата помощ за страната, отбелязва организацията.

" Искрено сме признателни на президента на Съединените щати, на Конгреса и на целия американски народ за оказаната ни помощ ", съобщи Зеленски, представен от Българска телеграфна агенция.

Както заяви Укринформ, президентът Зеленски е разискал с премиера на Молдова Дорин Речан преноса на украински храни през Молдова и развиването на съответната инфраструктура.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР