Остава по-малко от седмица до един от най-цветните и обичани

...
Остава по-малко от седмица до един от най-цветните и обичани
Коментари Харесай

Капана вече е готов да посрещне поредната ударна доза изкуство и хилядите посетители

Остава по-малко от седмица до един от най-цветните и обичани фестивали в България. Капана към този момент е подготвен да посрещне следващата ударна доза изкуство и стотиците хиляди гости, пристигнали да му се насладят. Стартът на тридневното шеметно преживяване, наречено Капана Фест, е този петък и банди от 5 страни към този момент стягат багажа за Пловдив. Този сезон уредниците се концентрират над двете съществени подиуми на фестивала: основната сцена The Stars Stage и рок сцената Staropramen Stage, където имена от всички краища на Европа сплотяват сили, с цел да създадат този сезон на фестивала по-вълнуващ от всеки път!

" Като върли меломани не можем да не се възхищаваме на музиката, която се ражда на Острова. Затова, още от зараждането на Капана Фест, мечтаем да доведем на сцените му английски реализатори. И ето, че тази есен фантазията ни се сбъдва! “ разясняват уредниците от Фондация Soul City и WAM.

Ето кого ще слушаме на есенното издание на Капана Фест 2018:

Alxndr London(UK) / Koka Mass Jazz & The Kitchen Brothers / Gravity Co / JEREMY? / Somali Yacht Club (Ukr) / Odd Crew / DESY / Ruth Koleva & The Fingertones / MEY ft. JCAT (FR) / Clavexperience / Stop the Schizo / Shotgunz (GR) / You (UK) / Straytones (UKR)

THE STARS STAGE

Всичко стартира в петък (28.9.) от 20:00 с магнетичния соул-фънки-джаз на Рут Колева и нейния лайв бенд The Fingertones. Вечерта става все по-бляскава в 21:15 с вселенските вокали на DESY в компанията на Божидар Василев, Васил Вутев, Димитър Горчаков и Георги Дончев.

В 22:30 на сцената избухва същинска английска супернова – авангардният Alxndr London и наложителната му шапка идват да завладеят Капана със звездната поддръжка на The Stars Group. Той се дефинира като афрофутурист. Ние го дефинираме като класа. Мистерията под шапката внимателно миксира нео-соул и R&B и сервира на публиката нещо нечувано до през днешния ден.

В събота (29.9.), в 20:00, бийтбокс, клавир и глас се срещат, с цел да ни поднесат едно ненадейно преживяване от акустично-електронното трио Clavexperience. В 21:15 българо-френският план MEY feat JCAT ни отнасят с предпремиера на новия си албум особено за Капана Фест. А в 22:30 виртуозното funk-jazz-hip-hop-soul събитие Koka Mass Jazz and The Kitchen Brothers ни оставят без мирис и с разтуптени сърца.

В неделя (30.9.) от 20:00 над The Stars Stage се носи силата на безконечната смяна, пресъздадена от Ailia X. В 21:30 времето и пространството се свиват до единствен момент на хладна, излъскана като острие на бръснач потиснатост, с блестящите Gravity Co.

STAROPRAMEN STAGE

В петък стартираме в 20:30 с гръм, тропот и Shotgunz, а в 22:00 на сцената излизат кралете на инди рока JEREMY?, които придружаваха в България величеството Queen.

Съботната вечер на 29 септември е psychedelic и идва от Киев, дружно с изумителните Straytones (20:00), последвана от заслужена доза брит рок, предоставена от лондончаните You (21:15). В 22:30 забива сензацията в света на стоунър рока Somali Yacht Club с новия си пробен албум.

А неделята няма да е спокойна! Защото в 20:00 ни раздрусва мощната сила на Stop the Schizo и, още преди да сме се осъзнали, в 21:30 ни връхлита паметната ъндъграунд тайфа ODD Crew с разбиваща вълна груув и траш метъл.

Но несъмнено, музикалното преживяване не е всичко, което ни чака на Капана Фест Есен ’18!

Организаторите дават обещание цели 2 поп-ъп галерии в духа на най-впечатляващите европейски столици: изложба Капан за изкуство TELUS, завършена като голям капан за мишки в центъра на Капана, и изложба InDustReal, която ще показа галерия на над 7 млади български образни актьори от разнообразни жанрове, озаглавена Arteclectic. Ще има и цялостен куп впечатляващи арт съоръжения, литература и без значение кино, където ще гледаме едни от най-нестандартните и провокативни български ленти от последните години. Разбира се, няма да е Капана Фест без обичайните базари за авторски произведения, грамофонни плочи (с присъединяване на подбрани DJ-и, които ще подвигат настроението на макс) и натурални храни и питиета, към които този сезон се причислява и новосъздаденият Базар на книгата.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР