Остава охраната на главния прокурор и на бившия председател на

...
Остава охраната на главния прокурор и на бившия председател на
Коментари Харесай

Остава охраната на главния прокурор и на бившия шеф на парламента

Остава защитата на основния прокурор и на някогашния ръководител на Народното събрание. Това се случва, откакто поради липса на кворум Комисията за надзор над службите за сигурност не съумя да гласоподава на второ четене измененията в Закона за НСО. Не пристигнаха депутати от " Изправи се БГ! Ние идваме! ", ГЕРБ И Движение за права и свободи.

Предложените промени предвиждаха отпадане на защитата за основния прокурор, президентската администрация, фамилиите на първите трима, както и за хората, заемали длъжности като ръководител на Народното събрание и министър председател.

" Има хора, които пазят ползите на някогашния министър-председател, на основния прокурор и на президента ", сподели Светлин Стоянов от " ИТН ", който е ръководител на комисията.

А съгласно ген. Атанас Атанасов от ДСБ може да се окаже, че това Народно заседание се е събрало единствено, с цел да промени бюджета, с цел да обезпечи служебното държавно управление на президента Румен Радев.

" Ако давам отговор непосредствено - да, би трябвало да се лимитират лицата, охранявани от НСО, само че целият въпрос е в нюансите ", разяснява в това време някогашният началник на службата за защита ген. Румен Миланов пред.

Според него да вземем за пример патриархът би трябвало да е в кръга на охраняваните, тъй като въпреки всичко християнството е национална вяра у нас.

Миланов разясни и че има документи за лицата, поискали защита заради някакъв риск през годините, които не са били в главния лист на охраняваните.

" С това се обосновава защитата им ", акцентира той.

Според него, в случай че всеки министър самичък стартира да си наема защита, ще се загуби стандартът, който съществува при НСО. Освен това е значим и автомобилът , който не е просто първокласен, а се избира с сигурността на охранявания.

Миланов разяснява и финансовата промяна: „ Ако се дефинират лицата и обектите, които подлежат на защита, ще пристигна и финансовата промяна. “
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР