остава, очакваме да се договорим за продължи до края на

...
остава, очакваме да се договорим за продължи до края на
Коментари Харесай

КНСБ: Очакваме мярката 60 на 40 да остане до края на годината

остава, чакаме да се договорим за продължи до края на годината. Това сподели пред бТВ ръководителят на КНСБ. Договорихме се цялостната мярка да е за компании, при които вместо 20% спад от оборота, става 40%.

Покрепата от страната за останалите се понижава на 50%. Има предпоставки мярката да остане до края на годината, сподели пред бТВ

, ръководител на Асоциацията на индустриалния капитал сподели, че има мощно възобновяване на промишлеността, само че огромен спад в туризма и въздушния превоз. През месеците март и април възобновяване на годишна база е по-голямо спрямо предходната година. Но в туризма спадът е огромен.

Подкрепата на потърпевшите браншове би трябвало да продължи. Следващата седмица НСТС би трябвало да контракти ограничения за юли и август. Съгласие имаме за ограниченията за май и юни. 
 Нови стопански ограничения показаха служебните министри, схемата 60 на 40 ще продължи Нови стопански ограничения показаха служебните министри, схемата 60 на 40 ще продължи
Мярката 60/40 ще бъде удължена с още два месеца, разгласи през днешния ден общественият министър Гълъб Донев. Той и министрите на финансите Асен Василев...

Това, което договорихме е при спад 30% се получават 50% обезщетения на разноските за труд, при спад 40% поддръжката е 60%.

За да има интензивен растеж на приходите, би трябвало да има вложения и директна поддръжка за тях, сподели Велев. Тогава ще е вероятен 12% годишен растеж на заплатите, за което упорстват синдикатите.

 

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР