остава най-милитаризираната държава в света, според Глобалния индекс на милитаризация

...
остава най-милитаризираната държава в света, според Глобалния индекс на милитаризация
Коментари Харесай

Израел е най-готовата за война държава в света

остава най-милитаризираната страна в света, съгласно Глобалния показател на милитаризация (GMI) за 2019 година, направен от Международния център за мир в Бон (). При оценката на равнището на милитаризация специалистите изхождат от съотношението на военните разноски и бюджетните заеми за други публични потребности. В оценката са включени 151 страни.
Според заключението на BICC, с изключение на Израел, в челната десетка влизат още Армения, Оман, Бахрейн, Сингапур, Саудитска Арабия, Бруней, Русия, Кувейт и Йордания. Експертите означават, че данните за 2019 година свидетелстват за запазването на дългогодишна наклонност към, най-вече в страните от Близкия изток.
 Вариант за нова бойна машина за армията ни: модерните оръжия на Rafael (СНИМКИ И ВИДЕО) Вариант за нова бойна машина за армията ни: модерните оръжия на Rafael (СНИМКИ И ВИДЕО)
Технологиите и нововъведенията играят съществена роля в актуалните военни спорове. Армиите към този момент са високотехнологични и действат повече...
Германия е класирана на 106-то място в показателя на GMI. Експертите означават, че заради мощта на немската стопанска система милитаризацията на Федерална Република Германия остава на релативно ниско равнище в продължение на доста години. В същото време Федералната република влага 51,2 милиарда $ в защита през предходната година, което е с 10 % повече спрямо 2018 година. Това е най-голямото нарастване спрямо всички други страни от Европейски Съюз.
Съединените щати, които харчат най-вече за военни потребности в света (718,7 милиарда $ през 2019 г.), се подреждат на 27 място в световния показател на милитаризация измежду 30-те най-милитаризирани страни. " При президента Доналд Тръмп Съединени американски щати се трансфораха в още по-милитаризирана страна - усилиха средствата за въоръжените сили, военния личен състав и оръжейните системи ", се споделя в отчета на Бонския институт за проучване на мира.
* Информация: „ ”, БГНЕС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР