Остава месец и половина преди първите летовници да пристигнат по

...
Остава месец и половина преди първите летовници да пристигнат по
Коментари Харесай

Не харесват 2 бона заплата на морето, хотелиерите в шок

Остава месец и половина преди първите летовници да дойдат по Южното Черноморие. А хотелиерите са изправени пред сложната задача да намерят фрагменти с опит в туризма, които да подсигуряват качествено обслужване на почиващите.

Глад за опитни чиновници има за всички позиции в хотели и заведения за хранене. По-опитните шефове към този момент ще внасят фрагменти освен от Украйна, само че и от Македония.

Хотелиери описват, че множеството претенденти се интересували само от размера на заплатата. Миналото лято в множеството обекти по Южното Черноморие възнагражденията скочиха с към 20%, оповестява Нова тв.

В множеството хотели по морето са намерили метод да задържат дългогодишните си чиновници, като през зимата им заплащат заплати или ги наемат като общи служащи.

Добрите готвачи са най-търсени, заплатите им стигат и до 2000 лв., камериерки могат да получат към 600 лв., админи, спасители на басейни - до 800. Въпреки това, претенденти от България няма. Дори неквалифицираните чиновници очаквали високи заплати.

Сроковете за престояване на непознатите служащи обаче затруднява хотелиерите. Те считат още, че би трябвало да се облекчи режимът за работа на малолетни, както е в други европейски страни.

Свободните позиции огромна част от заетите в сектора ще опитат да запълнят след извършените трудови тържища при започване на април. Така обаче се чака да се подбере неквалифициран личен състав.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР