остава готова да обмисли възможността за закупуване на руски самолети

...
остава готова да обмисли възможността за закупуване на руски самолети
Коментари Харесай

Турция няма да остане без алтернатива, ако САЩ откажат да й продадат F-16

остава подготвена да обмисли опцията за закупуване на съветски самолети Су-35 и Су-57, в случай че Анкара не успее да се контракти с Вашингтон по отношение на доставките на американски изтребители. Това съобщи шефът на отдела за отбранителна индустрия на Турция Исмаил Демир, предава телевизионният канал NTV.

„ Ако след обстановката с F-35 Съединени американски щати не одобрят договорката за F-16, тогава Турция няма да остане без конкуренция. По всяко време тематиката за Су-35 и Су- 57 може да бъде отворена още веднъж “, цитира малкия екран думите на Демир, добавя организация Фокус.
 Талибаните: Турция може да играе дейна роля във възобновяване на Афганистан Талибаните: Турция може да играе дейна роля във възобновяване на Афганистан
Турция може да играе " дейна роля в вложението, реализирането на някои планове, обновяването и възобновяване на Афганистан " с ре...

По-рано президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че Съединени американски щати може да продадат F-16 на страната след решението да изключат Анкара от плана за изтребителите F-35.

По информация на Reuters Турция е поискала от Съединени американски щати да закупи 40 изтребителя F-16, както и да модернизира към 80 американски самолета от този вид, с които разполага Анкара все още.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР