Остарял самолет, наричан Летящата крепост B-17“, се разби при опит

...
Остарял самолет, наричан Летящата крепост B-17“, се разби при опит
Коментари Харесай

Самолет от Втората световна война се разби в Кънектикът

Остарял аероплан, именуван „ Летящата цитадела B-17 “, се разруши при опит за кацане, съобщи Спутник. Самолетът е създаден от Съединени американски щати сред 1936 и 1945 година
Служители на интернационалното летище „ Брадли “ потвърдиха, че бомбардировача от Втората международна война се е разрушил в една от постройките му сутринта, туитвайки, че случаят е провокирал затварянето на летището и че е в ход избавителна интервенция.
Ентусиасти разгласиха фотоси и видеоклипове, показващи огромен облак пушек, издигащ се в атмосферата на мястото на злополуката.
Местният вестник „ The Hartford Courant “ оповестява, че вследствие на случая има голям брой ранени. Източници описаха за вестника, че B-17 се е блъснал в заслон, когато е направил опит за кацане.
Смята се, че самолетът принадлежи на фондацията „ Collings “, учредена в Хъдсън, Масачузетс - нестопанска просветителна организация, отдадена на опазването и ревютата на транспортни средства и самолети.
На мястото на местопроизшествието са извикани пожарникари от няколко локални противопожарни служби, с цел да се оправят с гърмежа.
Самолетът е превозвал 13 души на борда преди злополуката.
По-късно чиновник на Федералната авиационна администрация удостовери пред CBS, че самолетът е бил регистриран за цивилен полети и че не е летял като боен от много време.
Международното летище „ Брадли “ беше хазаин на шоу на самолетите от епохата на Втората международна война тази седмица, като доста остарели самолети дойдоха на летището за специфичното събитие, предопределено да уважи ветераните от Втората международна война. Пет самолета, в това число P-40 Warhawk, B-25 Liberator, бомбардировачът B-25, изтребителят P-51 Mustang и гореспоменатия B-17, участваха в събитието.
B-17 е един от най-масово създаваните бомбардировачи в историята, с над 12 700 единици, издигнати в годините преди Втората международна война и по време на войната. Военновъздушните сили на Съединени американски щати използваха бомбардировачите необятно за своите масирани бойни набези против немски и японски градове. Над 640 000 тона от 1,5 милиона тона бомби бяха хвърлени върху Германия и окупираните територии по време на войната от В-17.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР