Останките от неидентифициран ракета са открити близо до село Замошч,

...
Останките от неидентифициран ракета са открити близо до село Замошч,
Коментари Харесай

Полша откри останки от ракета на 500 км от границата с Украйна

Останките от неидентифициран ракета са открити покрай село Замошч, на към 15 км от Бидгошч в Полша. Това е на към 500 километра от границата с Украйна, на повече от 400 км от границата с Беларус и на към 240 км от съветската Калининградска област.

Ситуацията не заплашва сигурността на жителите. Мястото на находката се оглежда от чиновници на полицията, Военна полиция и сапьори, заяви полското Министерство на защитата, написа " Сега ".

Главният прокурор Збигнев Зебро също заяви в " Туитър " за откритите остатъци. Бидгошч е на 160 км от Гданск.

Според радио RMF FM откритият обект е ракета въздух-земя. " Първо се смяташе, че е дрон. След това върху него бяха открити надписи на съветски ", написа изданието. Това не е публично доказано. Бойната глава на ракетата не е открита. Според уеб страницата " Факт " на мястото, където е паднала ракетата, има кратер. Обектът е открит във вторник, само че не е паднал същия ден. По-късно радио RMF FM заяви, че ракетата е полска благосъстоятелност. Все още няма данни по какъв начин и по кое време се е озовала там.

В средата на ноември ракета, изстреляна от Украйна, падна покрай границата с Полша, на полска територия и умъртви двама души.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР