Останките на австралиец, изчезнал по време на риболов с приятели,

...
Останките на австралиец, изчезнал по време на риболов с приятели,
Коментари Харесай

Крокодили изядоха рибар в Австралия

Останките на австралиец, липсващ по време на лов на риба с другари, били открити в крокодил. Кевин Дармоди бил забелязан за последно в събота в Кенедис Бенд - добре известно местообитание на соленоводни крокодили в отдалечена част на северен Куинсланд.
След двудневно претършуване на региона полицията евтаназирала два огромни крокодила и разкрила елементи от човешко тяло в тях, написа Би Би Си.
Останките към момента не са разпознати, само че полицията съобщи, че това е " драматичен край " на издирването на 65-годишния мъж.
Двата крокодила, които били дълги по 4,1 м и 2,8 м, били убити в понеделник на към 1,5 км от мястото, където той бил забелязан за последно. Човешките остатъци са открити единствено в едно от влечугите, само че чиновниците по отбрана на дивата природа считат, че и двете животни са забъркани в случая.
Приятелите, с които бил Дармоди по това време, не видели офанзивата, само че си спомнят, че го чули да крещи, като последвало от мощен плисък.
„ Спуснах се надолу, само че нямаше диря от него, единствено джапанките му на брега и нищо друго “, сподели приятелят му Джон Пейти пред Cape York Weekly.
Крокодилите са постоянно срещани в тропическия север на Австралия, само че нападенията са необичайност. Смъртта на Дармоди е 13-ото съдбовно нахлуване в Куинсланд от 1985 година
През 2017 година се смяташе, че стара жена, изчезнала в Порт Дъглас, е била убита от крокодил. Преди година жена беше нападната и убита от крокодил в Националния парк Дейнтри.
След възбраната за лов през 1974 година популацията на крокодили в Куинсланд се е възстановила от ниското равнище от към 5000 животни до към 30 000 през днешния ден.
Съгласно програмата за ръководство на Куинсланд „ проблематичните крокодили “ се отстраняват от региони, където заплашват публичната сигурност и в редки случаи се евтаназират.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР