Останки от отдавна изчезнала индианска цивилизация бяха открити случайно в

...
Останки от отдавна изчезнала индианска цивилизация бяха открити случайно в
Коментари Харесай

Гюле от стара битка отведе археолозите до втория по големина индиански град в Северна Америка

Останки от от дълго време изчезнала индианска цивилизация бяха открити инцидентно в Канзас. Град в който са живели към 20 000 души от племето Уичита бе открит край Арканзас Сити, намиращ се в централната южна част на щата Канзас. Това е станало, откакто младеж разкрил гюле от оръдие.

Находката насочила специалистите към мястото на което преди пет века е бил град Етцануа. Името значи „ Голямото заселване “, а мястото е било вторият по величина град на американски индианци. Тъкмо там се е състояла огромна борба сред испанските войски и индианските воини през 1601 година

„ Испанците са били впечатлени от размера на Етцануа “, споделя археологът от университета в Уичита Доналд Блейксли, който оповестява за откритието, написа вестник Вашингтон Таймс. Испанците преброили минимум 2000 къщи, като във всяка живеели по към 10 души. Градът бил ситуиран на няколко хиляди акра и с цел да преминат през него испанските бойци се нуждаели от два дни.

От много години археолозите търсят този град. Сега на мястото са открити доста глинени съдове, принадлежности и оръжия. По време на борбата с индианците, испанските завоеватели употребявали оръдия и точно гюлето от такова оръдие станало причина за разкриването на индианския град.

Властите в Канзас желаят да трансфорат изгубения град в туристическа атракция.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР