Останалият свят не вижда в нас либерални демокрации, а олигархии,

...
Останалият свят не вижда в нас либерални демокрации, а олигархии,
Коментари Харесай

Френският историк Eманюел Тод: Светът не вярва на Запада и може да избере руснаците

Останалият свят не вижда в нас демократични демокрации, а олигархии, които презират своите небогати, счита френският историк Еманюел Тод. Преди всичко се усеща възраждащ се колониален характер. Жестоката истина е, че останалият свят не ни харесва. Ако би трябвало да избира сред Запада и руснаците, има риск да избере руснаците, подчератава Тод в своя публикация във френското сп.. Според антрополозите, показва създателят, 75% от популацията на света е отдадено на фамилните полезности. „ Нашият ултраиндивидуализъм, феминизъм и ЛГБТ не се харесват на останалия свят “, подчертава​ създателят.​​​​

" Ако ме попитат кое разбиране характеризира най-добре днешния Запад, без съмнение ще отговоря: " подправеното схващане ". Вече не знаем какви сме ние, какви са другите и какво мислят за нас. Позволихме нашата промишленост и работническа класа да бъдат унищожени. Неравенствата се усилват, а стандартът на живот спада. В Съединени американски щати продължителността на живота на бедните понижава. Силата на финансовия капитал там трансформира политическата система в играчка на богатите. Навсякъде на Запад новата просветителна стратификация основава обособени светове за висшистите и за полугражданите със приблизително обучение. Въпреки че икономическите и културни трансформации разрешиха на демократичните институции да продължат да съществуват, те унищожиха нравите ", написа Еманюел Тод.

" Жестоката е, че останалият свят не ни харесва ", отбелязва историкът, имайки поради " подправеното схващане " на Запада. " Ако би трябвало да избира сред Запада и руснаците, има риск светът да избере руснаците “, показва историкът, който предсказа разпадането на Съюз на съветските социалистически републики в средата на 70-те години и рухването на " американския ред " при започване на този век.

„ Западните демокрации се преродиха “, счита създателят. „ Ако нямаше „ подправено схващане “, западната нация щеше да се счита за демократична олигархия, а не за демократична народна власт, само че ние към момента имаме вяра, че сме либерали и демократи и продължаваме да отстояваме нашето предимство и универсалността на нашите полезности “, показва Еманюел Тод. " В името на тези полезности, ние се борим с Русия, с цел да помогнем на Украйна да резервира своята самостоятелност и територия, прибавя френският историк.

Добавяйки амнезия към „ подправеното схващане “, счита Тод, Западът избра стопански наказания пред изпращането на бойци, забравяйки, че глобите никога не са инструмент за война с ниска активност. „ Санкциите са типичен инструмент за тотална война “, отбелязва създателят, представен от ТАСС. Санкциите имат за цел " дестабилизиране на обществото на врага и заличаване на неговия режим, като се стартира със гибелта на остарели хора и деца ". „ Искахме да унищожим съветската стопанска система “ и да реализираме промяна на властта в Русия, отбелязва Тод. „ При тези условия не принудихме ли сами руснаците да отговорят с икономическа ескалация, лишавайки ни от газ, за ​​да дестабилизират нашите общества и режими? ", пита създателят.

Според Еманюел Тод налагането на наказания е стъпка към " планетарна война ". Мерките, предопределени да задушат врага, би трябвало да доведат до изгубването на „ неутралните “ и тази логичност кара Запада да изисква присъединяване на други нации в глобите против Русия. „ Нашият личен пресилен мироглед за самите нас допуска опрощение за този ултиматум ", показва той. „ Но дано приемем за миг, като интелектуално прекарване, съществуването на „ останалия свят ". Как ни вижда той? ".

Според антрополозите, продължава Тод, 75% от популацията на света е отдадено на фамилните полезности. „ Нашият ултраиндивидуализъм, феминизъм и ЛГБТ не се харесват на останалия свят “, продължава създателят.

Що се отнася до западните обвинявания в „ колониализъм “ против Русия, Тод предлага „ да се обърнем към историята “. Англия, Франция, Холандия, Белгия, Германия, Япония, напомня той, бяха " жестоки колонизатори на тези страни, от които през днешния ден се изисква смирение ". Съединените щати, дълго време изпълняващи ролята на " жандарми " на Латинска Америка, последователно трансфораха колониалната власт в преобладаваща глобализация, диктувайки правила и санкции в опит да поддържат надзор над планетата посредством финансови принадлежности, интернет и военните. „ Но подготвена ли е Индия още веднъж да се поклони на краля на Англия? Желае ли Западна Африка да се подчини на Франция, Индонезия на Холандия, Латинска Америка и арабските страни на Съединените щати, Китай на европейците и японците? “, пита Еманюел Тод.

Според него останалият свят „ не има вяра на Запада, не се кълне в неговите антропологически и политически полезности, вижда в него не демократични демокрации, а олигархии, презиращи бедните, и още веднъж усеща завръщащия се колониален характер “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР