Останалите коалиционни партньори реагираха веднага след изявлението на Трифонов.От БСП

...
Останалите коалиционни партньори реагираха веднага след изявлението на Трифонов.От БСП
Коментари Харесай

Политическите реакции след напускането на ИТН от коалицията

Останалите съдружни сътрудници реагираха незабавно след изказването на Трифонов.От Българска социалистическа партия упорстват да се одобри бюджетът, да се продължат промените и обявиха цялостна поддръжка на политиките на държавното управление на Кирил Петков.

Демократична България считат, че би трябвало де се даде отговор на това какво следва оттук насетне. ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи през днешния ден отхвърлиха коментар, реакция имаше от " Възраждане "

Българска социалистическа партия свикаха изключително съвещание на Изпълнителното бюро, управлението на ПГ и министрите от обединението. След разискването водачът Корнелия Нинова направи изказване.

Първо - за нас най-важно в кратковременен проект е да се одобри актуализацията на бюджета. Нашите оферти, които подхождат на политиките, които отстояваме години наред са включени в тази актуализация, а точно да помогнем на младите фамилии и децата с понижаване на данъциет на младите фамилии, да се усилят пенсиите от 1.10 да се преизчислят, да се усилят ваучерите за храна на служащите. Да се подкрепят земеделските производители с тези спомагателни 168 милиона да подсигуряваме храната на българския народ, сподели тя.

Нинова благодари на сътрудниците за признатото предложение да се дадат спомагателни средства за транспортни линии в отдалечените обитаеми места, в дребните села, както и карти за пенсионерите и хора с увреждания.

Избори в този момент значат още безпорядък, задълбочаване на рецесиите, липса на Народно събрание, което да взима решения съответни, неопределеност и неустановеност и не можем да допуснем това да стане. Трето - изрично подкрпяме полтииката, декларирана от премиера Петков през днешния ден и от Политическа партия на битка с корупцията и с модела ГЕРБ.

Корнелия Нинова отхвърли да са водили диалози за това чии министри ще заемат овакантените от ИТН министерски кресла. Подкрепяме кандидатурата на Б Рашков за КПКОНПИ. Всичко това ще предложим като решение в събота на нашия народен съвет.... в неделя. И на съдружните ни сътрудници.

Позицията на Демократична България е, че в никакъв случай не са отричали, че обединението е сложна и би трябвало да се поеме отговорност, в случай че водят страната към по-голяма мъка.

СХР- Христо Иванов -съпредседател на Демократична България -Страната би трябвало да някой да носи отговорност за ръководството ѝ или да понесе отговорност за това, че тласка към още повече безпорядък. Някой би трябвало да излезне и ясно да каже каква опция редлага. Че тази коалиция е сложна, че тя не работи добре не е нещо, което не сме споделили до момента. Въпросът е в този момент по-добре ли ще стане и по какъв начин. Чух господин Трифонов, с моите почетения, че той слагал завършек на тази мъка. Само да не се окаже, че тласкаме страната към още по-голяма мъка. Така, че моят въпорс е какво следва и всеки от тук нататък би трябвало да си даде рецептата за това и да поеме отговорноста.

От Демократична Блъгария ще упорстват за сериозен диалог за бъдещето в границите на обединението, само че и на целия парламент.

" Ние макар, че обединението е комплицирана, сложна и неефективна, сме работили за това да се опитваме да я подобряваме. Да има страната ръководство не тъй като ни харесва това ръководство, и продължаваме да настояваме за сериозен професионален диалог за бъдещето в границите на обединението, а и в границите на целия парламент. в този момент се събираме парламентарната група да обсъждаме какво се случва оттук насетне, само че всеки носи отговност дали носи на страната още повече безпорядък, още повече мъка или четвърти избори в границите на 13 месеца ", сподели Христо Иванов - съпредседател на ПГ на Демократична България.

От опозицията само от " Възраждане " разясниха излизането на " ИТН " от обединението. Позицията на Костадин Костадинов е, че предстоят нови избори.

" По-добре късно, в сравнение с в никакъв случай, мога единствено да прибавя, тъй като в действителност тази мъка към този момент ужасно доста тормозеше българския народ ", разяснява той.

Каква поддръжка ще има към този момент тройната, а не четворна коалиция в Нардното заседание оттук насетне следва да се разбере.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР