Останалите 8 км от строящия се участък ще бъдат готови

...
Останалите 8 км от строящия се участък ще бъдат готови
Коментари Харесай

Пускат отсечка от 6,5 км от АМ ”Европа” за Великден frognews.bg

Останалите 8 км от строящия се сектор ще бъдат подготвени до края на май. Така два от общо три сектора от автомагистрала " Европа " ще бъдат подготвени. За третия сектор от Сливница до Северната дъга на София вървят отчуждителни процедури сега и дейностите по него би трябвало да напреднат до края на годината, с цел да не изгубим европейски средства. 

 

Министър Шишков заяви още, че се приготвя механизма за нарастване на толтаксите, което ще стане до 2 месеца. Ще има понижение за тежкотоварните камиони с пробег над 5000. Така директните транспорти ще бъдат натоварени с по високи такси за сметка на извършващите постоянно от вътрешни транспорти.

 

За първи път постъпленията от тол в последния месец са повече от електронните винетки за леките коли. Очаква се на годишна база те да бъдат в размер на 600 милиона лв.. Вместо ограничение на придвижването от петък следобяд до неделя вечерта ще бъдат нараснали таксите за тежкотоварните камиони в този времеви интервал, което ще ограничи по натурален метод трафикът им по автомагистралите, изясни заместител министърът Николай Шушков:

 

" Значи те доста зависят и от трафика ние стъпваме на този трафик, който е в този момент, а трафикът се е нараснал доста. Отчитаме над 35% нарастване на трафика през България. 600 млн. Сега против 271 млн., събрани от толсистемата при междинен растеж 70%, отчитайки това, което ние ще върнем на превозвачите - тези, които преминат над 5000 км, и това, което бихме получили в допълнение, в случай че се вкара съботно-неделно таксуване ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР