„Останали са само четири МиГ-29, които са изправни. От тях

...
„Останали са само четири МиГ-29, които са изправни. От тях
Коментари Харесай

Ненчев: МиГ-29 трябва да бъдат „пенсионирани“, ще останем без пилоти

„ Останали са единствено четири МиГ-29, които са изправни. От тях два носят дежурство. Ако тези самолети не са качествени, по-добре българските водачи да не летят. Те ще бъдат изложени на извънредно огромен риск. Тези самолети би трябвало да бъдат „ пенсионирани “ и да търсим други други възможности “.

Това разяснява в „ Тази заран някогашният министър на защитата Николай Ненчев по отношение на случая с изтребител, който падна в Черно море. Издирването на машината и водача към момента продължава. Търси се и черната кутия.

Ненчев не изключи техническа неточност, пилотска неточност, в това число и измама да са вероятните аргументи за случая. Бившият боен министър обаче прикани да се изчака експертизата и да се види действителната причина, тъй като се проучва едно, а може да се окаже напълно друго. За него са значими аргументите за случилото се.

„ Пилотите са на санитарния най-малко като подготовка за сходни тренировки. Говорим за едни 30-35 годишен нальот, в случай че стандартите на НАТО са към 180 часа. Трябва да помислим за това каква е вероятността пред военната ни авиация, какви са проблемите и вероятните решения “, изясни Николай Ненчев.

Той разясни, че тези самолети се ремонтират с елементи втора ръка, които към този момент не се създават и по тази причина е доста рисково. Ненчев е бил срещу тези поправки, тъй като съгласно него успеваемостта е нулева. По думите му би трябвало да се търси опция.

„ Може и казусът да е бил в авиониката, която е остаряла. Нашите изтребители през днешния ден не са съвместими с тези на нашите съдружници “, безапелационен бе някогашният боен министър.

Според него би трябвало да се направи стратегически обзор на авиацията, тъй като тези произшествия ще продължат и ще създадем по този начин, че ще останем без летци.

Редакторът на сп. „ Клуб криле “: Много са версиите за злополуката с военния МиГ-29 Продължава издирването на водача от авариралия МиГ-29 (ОБЗОР) Експертен разбор: Армията ни разчита на бойни платформи от руско време Стефан Янев: Надеждите за намиране на водача не са огромни Съобщиха кой е водачът на падналия в Черно море изтребител Образувано е досъдебно произвеждане за случая с изтребителя Военен специалист: Вероятността за човешка неточност е по-голяма Радев за водача на падналия изтребител: Прекрасен човек и доста добър експерт Инцидентите с машини на Военновъздушни сили у нас от 1989 година до 2018 година Намерена е избавителната жилетка на водача на падналия изтребител
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР