Особена промяна на времето в следващите три-четири дни не се

...
Особена промяна на времето в следващите три-четири дни не се
Коментари Харесай

Повече слънце ни очаква от средата на следващата седмица

Особена смяна на времето в идващите три-четири дни не се чака. Център на по-ниско налягане, намиращ се източно от България, продължава да въздейства върху атмосферната циркулация над Източна Европа и Балканите. Заради това атмосферата е нестабилна и в следобедните часове, със слънчевото греене, стартират да се образуват купесто-дъждовни облаци, изключително над и към планините, и да стартират превалявания, тук-там интензивни. Възможни са и градушки, най-малко до понеделник вторник.
 
В събота, неделя и понеделник в следобедните часове и преди среднощ на доста места, даже над черноморското крайбрежие, се чакат валежи, тук-там за малко време - интензивни, както и гръмотевични стихии.

 
Вторник сряда и четвъртък, съгласно синоптичните модели, времето ще се стабилизира - преваляванията ще бъдат на изолирани места. От сряда нататък се чака повече слънце и повишение на температурите.
 
В петък още веднъж се чакат повече валежи. След 5 август, до 10-12 август, се чака времето да бъде по-стабилно, с по-високи температури, с възможност от превалявания на доста малко места. Ще попаднем под въздействието на по-високо атмосферно налягане от Централна и Северна Европа. Тогава са вероятни и по-високи температури, до 37-38 градуса.
 
Включително и идната седмица в сряда и четвъртък може да има температури над 35-37 градуса в южните региони на страната, по поречието на река Дунав, в Южна Тракия, което ще ни приближи до типичните за този интервал температури.-->

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР